Preţurile la alimente, în creștere

Dată

În plină criză sanitară, România importă peste 70% din alimentele necesare consumului, iar prețurile sunt tot mai mari, inclusiv la nivel internațional. La noi, scumpirea este de peste 30% față de toamna trecută, iar specialiștii anticipează o criză a prețurilor la alimente.
În magazine, un litru de ulei, care costa, în urmă cu an, 5.80 de lei, se vinde acum cu peste 8 lei. Făina și zahărul sunt de asemenea în topul scumpirilor la raft.
Scumpirea în serie a produselor este influențată în mare măsură de importuri, mai exact cumpărăm din străinătate nu doar mai mult, dar și mai scump.
Fermierii avertizează că și alimentele din producția locală se vor scumpi la primăvară. Principala cauză sunt costurile tot mai mari de producție.
Ministerul Agriculturii încearcă să găsească soluții, cum ar fi subvenţionarea diferenţei de cost cu energia electrică, cu gazul natural şi motorina, inclusiv transportul produselor alimentare. Specialiștii nu exclud ca scumpirile la nivel internațional să provoace o criză alimentară. Acest lucru se va manifesta în special prin prețuri tot mai mari și mai puțin prin lipsa produselor.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Autostrada Lugoj-Deva, mai are de așteptat – VOX

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntatcă a încheiat, procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva, intre Margina și Holdea.

Actualitate

Epidemiile în istorie – Marea Ciumă – MozaiQub

De milenii, omenirea luptă cu un duşman invizibil. Alături de catastrofe naturale, foamete şi războaie, micile vietăţi microscopice au punctat în paginile de istorie, devastând teritorii întinse şi punând în pericol existenţa unor popoare

Actualitate

Noi reglementări pentru consumatori – VOX

ANPC a stabilit modalitățile de aducere la cunoștința consumatorilor a informațiilor referitoare la produsele finite sau mâncărurile preparate oferite spre comercializare consumatorului, pentru consumul pe loc sau la domiciliu, de către unitățile de restaurație colectivă.

Actualitate

Cum ne incalzim in siguranta iarna aceasta? – QubArena

Sezonul rece, lantul de scumpiri, intreruperile furnizarii de agent termic sunt factori determinanti pentru cautarea solutiilor mai putin costisitoare, dar de cele mai multe ori periculoase.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru