Dependenți de alimentele din import

Dată

România aduce din afară tot mai multe alimente. Importurile de produse agroalimentare au urcat la aproape 5 miliarde euro în prima jumătate a anului. Unele cereale vândute în afara țării sunt cumpărate înapoi, la prețuri mai mari. În timp ce fermierii reclamă că nu au spații pentru depozitarea producției, autoritățile promit sprijin pentru investiții.
În primul semestru, România a importat produse agroalimentare în valoare de peste 4 miliarde de euro. Cu peste jumătate de miliard de euro mai mult față de perioada similară a anului trecut, arată statisticile oficiale.
În categoria produselor agroalimentare, cele mai mari importuri au fost la porumb numai în prima jumătate a anului. Urmează carnea de porc și produsele de brutărie.
Pentru a reduce dependența de importuri, Ministerul Agriculturii vrea să le acorde fermierilor fonduri pentru investiții. Se dorește ca fermierii să aibă capacitate de depozitare şi procesare şi să vândă produse finite, cu mare valoare adăugată. Pentru această măsură s-au alocat 760 de milioane de euro pentru următorii doi ani. Această măsură va fi lansată din 8 octombrie.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 25 octombrie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Ajutor de încălzire, Craiovenii vor avea căldură, Noi focare de pestă porcină

QubArena

Rămân timișorenii fără apă caldă și căldură?

Rămân timișorenii fără apă caldă și căldură?

Cultură & Culte & Educație

Zilele Carierei la Poltehnica Timișoara, online

Noua ediție a evenimentului Zilele Carierei se desfășoară online în acest an.

Cultură & Culte & Educație

NeoNlitic la Casa Artelor din Timișoara

Cea de-a treia ediție a NeoNlitic va fi prezentă la Casa Artelor din Timișoara, până pe 31 octombrie. Programul de vizionare este de marți până duminică, între orele 13:00 – 18:00.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru