Dependenți de alimentele din import

Dată

România aduce din afară tot mai multe alimente. Importurile de produse agroalimentare au urcat la aproape 5 miliarde euro în prima jumătate a anului. Unele cereale vândute în afara țării sunt cumpărate înapoi, la prețuri mai mari. În timp ce fermierii reclamă că nu au spații pentru depozitarea producției, autoritățile promit sprijin pentru investiții.
În primul semestru, România a importat produse agroalimentare în valoare de peste 4 miliarde de euro. Cu peste jumătate de miliard de euro mai mult față de perioada similară a anului trecut, arată statisticile oficiale.
În categoria produselor agroalimentare, cele mai mari importuri au fost la porumb numai în prima jumătate a anului. Urmează carnea de porc și produsele de brutărie.
Pentru a reduce dependența de importuri, Ministerul Agriculturii vrea să le acorde fermierilor fonduri pentru investiții. Se dorește ca fermierii să aibă capacitate de depozitare şi procesare şi să vândă produse finite, cu mare valoare adăugată. Pentru această măsură s-au alocat 760 de milioane de euro pentru următorii doi ani. Această măsură va fi lansată din 8 octombrie.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Traseu de drumeție la marginea Timișoarei – VOX

„Tărâmul aventurilor” a fost amenajat lângă Timișoara, cel mai mare traseu cu obstacole din țară, cu o lungime de peste 3.000 pași.

Actualitate

Venituri salariale pentru mamele în concediu de maternitate

Mamele aflate in concediu pentru creşterea copilului pot obţine venituri de natură salarială pe perioada concediului cu condiţia ca aceste venituri să nu depăşească 6250 de lei pe an, adica de 5 ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit de legislaţia aplicabilă.

Actualitate

Centru medical la Dudeștii Vechi – VOX

La Dudeștii Vechi are loc astăzi deschiderea oficială a Centrului Medical din localitate, finanțat prin Programul național de dezvoltare locală.

Actualitate

Atenție la caniculă!

Măsurile pe care trebuie să le cunoască atât angajații cat si angajatorii crează conditii de muncă optime, încredere reciprocă, dar și respectarea legilor.
Munca în condiții de caniculă este unul dintre exemple supuse atenției de către Dr. Flavius Cioca, Specialist medicina muncii

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru