Crește numărul investițiilor în bijuterii

Dată

Numărul românilor care îşi investesc economiile în bijuterii şi in lingouri de aur crește tot mai mult. Aurul îşi păstrează valoarea în timp şi poate fi revîndut la preţuri mai mari, spun specialiştii. Patronii din domeniu recomandă să facem cumpărături doar din magazinele autorizate. Aproape trei sferturi dintre tranzacţii se fac pe piaţa neagră, unde şi riscăm să fim înşelaţi. Bijuteriile din aur roz şi cele din platină cu pietre preţioase sunt tot mai căutate de clienţii care vor să cumpere un cadou deosebit sau un accesoriu vestimentar. Unii comercianţi au avut vânzări mai mari cu aproape 40% în a doua jumătate a anului trecut. Cel mai mult au crescut comenzile online. După unele estimări ale comercianţilor şi invesţiile în lingouri au fost mai mari anul trecut chiar şi de patru ori faţă de anul trecut. Specialiştii recomandă să cumpărăm bijuterii doar de la comercianţii autorizaţi pentru a nu risca să fim înşelaţi. Comercianţii nu exclud creşteri de preţuri chiar şi cu peste 10% anul acesta mai ales la bijuteriile cu pietre preţioase. Importurile sunt mai scumpe din cauza problemelor apărute pe lanţurile de aprovizionare.

DISTRIBUIE

Producție

Studio

Transmisiuni

Emisiuni

Povești cu cântec alături de Sorin Toader – Povești cu cântec

Sorin Toader este un meloman timișorean care și-a transformat casa într-un veritabil muzeu rock. Pe două nivele, aici se găsesc brăţări de la diverse festivaluri ...
Actualitate

Fond european de până la 1 miliard de euro pentru AI – VoxQub

Un nou fond privat de investiții din Europa va oferi până la 1 miliard de euro pentru companiile IT care dezvoltă tehnologii de inteligență artificială.
Actualitate

Cardurile de energie vor ajunge cel mai devreme în septembrie – VoxQub

Cardurile de energie pentru persoanele cu venituri mici nu vor fi livrate în august, deoarece aplicația necesară înscrierii nu este încă funcțională.
Actualitate

Micii fermieri vor primi până la 3.000 de euro pe an după 2027 – VoxQub

Comisia Europeană propune ca, din 2028, fermele mici să beneficieze de o plată forfetară anuală de până la 3.000 de euro, în cadrul noii Politici ...

Alte
știri