Consumul de carne în România

Dată

Consumul de carne de pui a atins un record la nivel mondial, iar creșterea este vizibilă și în România. Potrivit Institutului Național de Statistică, un român mănâncă, în medie, 28 de kilograme de carne de pui pe an. Anual, într-un hypermarket se vând peste 3.000 de tone de carne de pui, iar în 2021 s-au consumat în România 500.000 de tone de carne de pasăre. Partea bună este că 90 la sută din carne provine din fermele noastre, dar producătorii trimit la export părțile cele mai apreciate din pui: pieptul și pulpele dezosate. Numai anul trecut s-au exportat 150.000 de tone. Consumul cărnii de porc, pe de altă parte, este în uşoară scădere, de la 38 de kilograme în 2019, la 37 de kilograme în 2020. România importă, însă, multă carne de porc din Spania și Germania. Prețul mare al cărnii de vită se reflectă și în consum – doar 5,4 kilograme de carne consumă anual un român, conform INS. Și consumul cărnii de oaie este redus. Chiar dacă țara noastră se află pe primele locuri din lume cu cele mai mari cantități de carne de oaie la export, un român mănâncă, în medie, puțin peste două kilograme pe an.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

10 Mai, moștenirea regală a României – MozaiQub

Ziua de 10 Mai are o semnificație deosebită în istoria României, marcând trei evenimente importante: începutul domniei lui Carol I, proclamarea independenței față de Imperiul ...
Actualitate

Vestul țării duce lipsă acută de șoferi de camioane – VoxQub

Criza șoferilor de camioane se adâncește în vestul țării. În județul Arad, deficitul s-a dublat în ultimii doi ani, ajungând la aproximativ 1.500 de posturi ...
Actualitate

Cerșetorii revin în centrul Timișoarei – VoxQub

Cerșetoria a redevenit o problemă vizibilă în centrul Timișoarei, odată cu încălzirea vremii.
Actualitate

Elevii din clasele mici intră în febra testărilor – VoxQub

Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a încep marți, 13 mai 2025, în toate școlile din România.

Alte
știri