Consumul de carne de pui a atins un record la nivel mondial, iar creșterea este vizibilă și în România. Potrivit Institutului Național de Statistică, un român mănâncă, în medie, 28 de kilograme de carne de pui pe an. Anual, într-un hypermarket se vând peste 3.000 de tone de carne de pui, iar în 2021 s-au consumat în România 500.000 de tone de carne de pasăre. Partea bună este că 90 la sută din carne provine din fermele noastre, dar producătorii trimit la export părțile cele mai apreciate din pui: pieptul și pulpele dezosate. Numai anul trecut s-au exportat 150.000 de tone. Consumul cărnii de porc, pe de altă parte, este în uşoară scădere, de la 38 de kilograme în 2019, la 37 de kilograme în 2020. România importă, însă, multă carne de porc din Spania și Germania. Prețul mare al cărnii de vită se reflectă și în consum – doar 5,4 kilograme de carne consumă anual un român, conform INS. Și consumul cărnii de oaie este redus. Chiar dacă țara noastră se află pe primele locuri din lume cu cele mai mari cantități de carne de oaie la export, un român mănâncă, în medie, puțin peste două kilograme pe an.
Consumul de carne în România
Dată
DISTRIBUIE
Povești și daruri de la Moș Nicolae – MozaiQub
decembrie 5, 2025
Pe șase Decembrie, bucuria și emoția plutesc în aer, iar așteptarea copiilor crește cu fiecare clipă. Moș Nicolae aduce cu el daruri și zâmbete, amintindu-ne ...
ARTfel de Jurnal – Rilke
decembrie 5, 2025
În ediția de astăzi a emisiunii ARTfel de Jurnal, Veronica Kirchner vorbește despre poetul Rilke, acompaniată de Ildiko Gabos și Șerban Foarță.
Povești cu cântec în familie: Ana și Johnny Kui
decembrie 5, 2025
Ana Kui a devenit cunoscută grație videoclipului care a comprimat istoria muzicii românești în nouă minute, realizat alături de Beck Corlan și Marta Cotuna, iar ...
Copiii își pregătesc ghetuțele pentru Moș Nicolae – VoxQub
decembrie 5, 2025
În ajunul zilei de 6 decembrie, copiii din întreaga țară își curăță ghetuțele și le așază cu emoție lângă uși sau ferestre, așteptând să fie ...



