2021, unul dintre cei mai călduroși ani

Dată

Potrivit Copernicus Climate Change Service, un serviciu informatic al Uniunii Europene, ultimii șapte ani au fost cei mai călduroși începând din 1970 până în prezent. În 2021 au fost doborâte mai multe recorduri de temperaturi crescute în diferite colțuri ale lumii. În 2021, Europa a trecut printr-una dintre cele mai fierbinți veri din ultimii zece ani. Un val de căldură a lovit regiunea mediteraneană în iulie și august, afectând atunci mai ales Grecia, Spania și Italia. În Sicilia a fost raportată cea mai mare temperatură înregistrată în Europa vreodată – 48,8°C. Temperaturile crescute au fost urmate de incendii violente, în Turcia, Grecia, Italia, Tunisia și Algeria. În România, luna iulie a fost una dintre cele mai călduroase din ultimii 60 de ani. Iar problemele nu s-au oprit aici – vremea capricioasă cu manifestări extreme a dus la inundații devastatoare în Germania, Belgia și Olanda. În Canada, în 2021, au ars peste 10 milioane de acri de pământ. Datele arată că temperaturile înregistrate în medie în 2021 situează anul pe locul cinci în topul celor mai călduroși ani începând din 1970 până în prezent.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum recuperăm adevărul Revoluției din Decembrie 1989? – QubArena

IRRD ar putea să devină inițiatorul scoaterii adevărului la suprafață despre Decembrie 1989.

Actualitate

Istoria capitalelor culturale – MozaiQub

Programul Capitala Culturala a Europei a apărut/ a fost înființat/ a luat naștere în 1985, când ministrul grec al culturii, Melina Mercouri, și ministrul francez al culturii, Jack Lang, au propus ideea de a desemna anual un oraș ca simbol cultural al Uniunii Europene.

Actualitate

Cum aducem turiști în Timișoara? – QubArena

Cum aducem turiștii străini în Timișoara și care sunt principalele provocări ale demersurilor? Aflăm la QubArena în această, de la ora 19:00 de la reprezentanții agențiilor de incoming din România.

Actualitate

Violența școlară – prevenție și intervenție – MozaiQub

Violenţa este una dintre marile probleme ale lumii contemporane.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru