2021, unul dintre cei mai călduroși ani

Dată

Potrivit Copernicus Climate Change Service, un serviciu informatic al Uniunii Europene, ultimii șapte ani au fost cei mai călduroși începând din 1970 până în prezent. În 2021 au fost doborâte mai multe recorduri de temperaturi crescute în diferite colțuri ale lumii. În 2021, Europa a trecut printr-una dintre cele mai fierbinți veri din ultimii zece ani. Un val de căldură a lovit regiunea mediteraneană în iulie și august, afectând atunci mai ales Grecia, Spania și Italia. În Sicilia a fost raportată cea mai mare temperatură înregistrată în Europa vreodată – 48,8°C. Temperaturile crescute au fost urmate de incendii violente, în Turcia, Grecia, Italia, Tunisia și Algeria. În România, luna iulie a fost una dintre cele mai călduroase din ultimii 60 de ani. Iar problemele nu s-au oprit aici – vremea capricioasă cu manifestări extreme a dus la inundații devastatoare în Germania, Belgia și Olanda. În Canada, în 2021, au ars peste 10 milioane de acri de pământ. Datele arată că temperaturile înregistrate în medie în 2021 situează anul pe locul cinci în topul celor mai călduroși ani începând din 1970 până în prezent.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Colterm, o problemă fără soluții – QubArena

O nouă amendă primită de Colterm pune presiune pe bugetul Timișoarei. Dezbatem în această seară problemele fără sfârșit ale societății de termoficare cu economistul Cristian Amza, administrator special al Coltermului, avocata Roxana Iliescu, consilier local Pro România și economistul Dan Diaconu, consilier PNL.

Actualitate

Recensământul populației, 2022 – MozaiQub

Autoritățile au decis modificarea calendarului Recensământului Populației și Locuințelor din România. Astfel, perioada în care românii se pot autorecenza a fost prelungită până în 27 mai 2022, inclusiv.

Actualitate

Ce trebuie să facă gospodarii în luna mai – MozaiQub

Odată ajunşi în luna mai în grădină, marele gând care ne vine în minte este faptul că vara este pe drum. În umătorul material veţi afla cum să vă pregătiţi livada, grădina de legume sau cea de flori pentru lunile călduroase şi însorite.

Actualitate

Un nou și inovativ centru cultural la Timișoara – VOX

Timișoara va oferi mediului cultural, dar și celui universitar, o premieră, un loc unde artiștii și oamenii de știință să poată să lucreze împreună. Fosta cantină 1 MV al Universității Politehnica va deveni spațiu expozițional pentru artă modernă, dar și un loc unde se vor purta discuții din mediul academic.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru