Scumpiri la alimente, energie şi carburanţi

Dată

Noi scumpiri la mâncare, energie și carburanți sunt preconizate, cel puţin până la vară, când s-ar putea atinge vârful inflaţiei, spun economiştii Băncii Naţionale.
Specialiştii estimează că preţurile vor creşte treptat, astfel că în iunie am putea avea o inflaţie de 8,6%, peste cea de 8,2% din decembrie anul trecut. Abia spre finele anului acesta media scumpirilor la produse şi servicii ar ajunge la sub 6%.
Scumpirile din facturi şi de pe rafturi afectează mult bugetul unei familii. Din totalul veniturilor din salarii ale unei familii medii din România, adică 4940 de lei, peste 60% se duc pe cheltuieli de consum. Sunt bani daţi pentru mâncare, facturi, carburanţi şi ce mai e nevoie pentru casă.
Autorităţile au anunțat că vor aplica noi reduceri de la 1 februarie, care să mai reducă din șocurile scumpirilor la electricitate și gaze.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Actualitate

Continuă campaniile de phising cu folosirea identității Poștei Române – VoxQub

Directoratul Național de Securitate Cibernetică atenționează cu privire la frecvența crescută a cumpărăturilor online ne face să primim adesea notificări, mesaje sau email-uri de la ...
Actualitate

Agenda zilei, Miercuri, 17.07.2024

Actualitate

Recital Ansamblul „Percutissimo” la Biserica Romano-Catolică Notre Dame Timișoara – VoxQub

Recitalul Ansamblului Percutissimo și cel al artistei Valentina Cernescu la orgă, în cadrul în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului Internațional Orgile Cetății se ...
Actualitate

Agenda zilei, Marți, 16.07.2024

Alte
știri