Începe să se pună o presiune tot mai mare și pe școlile din comunele aflate lângă Timișoara, ca urmare a creșterii populației. În ultima perioadă, și unele dintre unitățile de învățământ aflate în comunele lipite de oraș au început să fie tot mai solicitate, ca urmare a creșterii populației. La Giroc termină trei clase de-a IV-a și au cerut opt clase pregătitoare. La Dumbrăvița termină patru clase a IV-a și au cerut nouă clase pregătitoare. Acest lucru înseamnă înseamnă costuri în plus. Creșterile din zonele limitrofe nu înseamnă că timișorenii se mută în aceste comune, ci se datorează celor care au venit din alte județe. Acum doi ani, când Dumbrăvița a cerut cinci grupe în plus la grădiniță, am cerut copii ale buletinelor părinților. Fără excepție, au avut adresa în Dumbrăvița, dar după locul nașterii ne-am dat seama că 90% nu erau din județul Timiș. Și la Moșnița Nouă crește populația, a început și la Șag, Ghiroda și Săcălaz. Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, spune că această creștere a numărului de copii determină o presiune foarte mare pe infrastructura școlară din comunele amintite.
De asemenea, sunt foarte multe unități de învățământ care-și doresc grădinițe cu program prelungit, în contextul în care mulți dintre părinți lucrează până după-amiaza și nu au cu cine să își lase copiii.

Școlile de lângă Timișoara, tot mai aglomerate
Dată
DISTRIBUIE
Povești cu cântec alături de Sorin Toader – Povești cu cântec
iulie 18, 2025
Sorin Toader este un meloman timișorean care și-a transformat casa într-un veritabil muzeu rock. Pe două nivele, aici se găsesc brăţări de la diverse festivaluri ...
Fond european de până la 1 miliard de euro pentru AI – VoxQub
iulie 18, 2025
Un nou fond privat de investiții din Europa va oferi până la 1 miliard de euro pentru companiile IT care dezvoltă tehnologii de inteligență artificială.
Cardurile de energie vor ajunge cel mai devreme în septembrie – VoxQub
iulie 18, 2025
Cardurile de energie pentru persoanele cu venituri mici nu vor fi livrate în august, deoarece aplicația necesară înscrierii nu este încă funcțională.
Micii fermieri vor primi până la 3.000 de euro pe an după 2027 – VoxQub
iulie 18, 2025
Comisia Europeană propune ca, din 2028, fermele mici să beneficieze de o plată forfetară anuală de până la 3.000 de euro, în cadrul noii Politici ...