Românii şomeri din Italia, fără ajutor social

Dată

Românii din Italia ar putea rămâne fără ajutorul social pentru şomeri, în urma unor modificări legislative menite să schimbe piaţa muncii din Peninsulă.
Ajutorul social pe care statul italian l-a oferit din anul 2020 şi până acum, se ridică la suma de 15 miliarde de euro, sumă din care 117 milioane au fost fraudate, în special de românii care nu locuiau în Italia, dar veneau lunar pentru a-şi ridica banii.
Guvernul italian a decis, aşadar, criteriile în baza cărora se va acorda acest ajutor. Dacă înainte era necesar să fii rezident de 10 ani în Italia pentru a beneficia de respectiva sumă, acum perioada a scăzut la 5 ani. În cazul în care persoana refuză un loc de muncă oferit de statul italian, i se va tăia din bani, iar dacă refuză un al doilea loc de muncă pus la dispoziţie, i se va anula întreg ajutorul social.
Sumele date familiilor foarte numeroase se măresc, în timp ce cele oferite persoanelor singure, scad, iar firmele care angajează beneficiari ai ajutorului social, vor primi facilităţi de la statul italian.
Guvernul va întreprinde controale drastice, tocmai pentru a opri furturile şi pentru ca banii să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Autostrada Lugoj-Deva, mai are de așteptat – VOX

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntatcă a încheiat, procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva, intre Margina și Holdea.

Actualitate

Epidemiile în istorie – Marea Ciumă – MozaiQub

De milenii, omenirea luptă cu un duşman invizibil. Alături de catastrofe naturale, foamete şi războaie, micile vietăţi microscopice au punctat în paginile de istorie, devastând teritorii întinse şi punând în pericol existenţa unor popoare

Actualitate

Noi reglementări pentru consumatori – VOX

ANPC a stabilit modalitățile de aducere la cunoștința consumatorilor a informațiilor referitoare la produsele finite sau mâncărurile preparate oferite spre comercializare consumatorului, pentru consumul pe loc sau la domiciliu, de către unitățile de restaurație colectivă.

Actualitate

Cum ne incalzim in siguranta iarna aceasta? – QubArena

Sezonul rece, lantul de scumpiri, intreruperile furnizarii de agent termic sunt factori determinanti pentru cautarea solutiilor mai putin costisitoare, dar de cele mai multe ori periculoase.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru