Repartiţia locuinţelor pentru medici

Dată

Primele locuinţe din blocul ridicat de Agenţia Naţională de Locuinţe în zona Lipovei, urmează să fie repartizare specialiştilor care lucrează în sănătate, odată ce vor fi preluate în administrarea Primăriei Timişoara. Reprezentanţii primăriei au anunţat şi criteriile de repartizare, conform noilor modificări legislative. Astfel că, s-a introdus o nouă condiţie legată de venit, iar pentru specialiștii în sănătate se elimină baremul care se referă la vârsta de 35 de ani. Pentru ocuparea locuinţelor este nevoie şi de un vot în Consiliul Local. Persoanele care aplică pentru apartamentele destinate tinerilor trebuie să fie majore și să nu depășească vârsta de 35 de ani. Sunt excluse persoanele care dețin o locuință sau a căror familie deține/a deținut o locuință în Timișoara. Criteriile pentru a stabili ordinea pe listă sunt: situația locativă actuală, suprafața locuibilă deținută, starea civilă, vechimea solicitantului, nivelul de studii, precum şi situația socială deosebită şi venitul mediu. În blocul cu șase etaje destinat medicilor se află 30 de apartamente, 16 cu două camere și 14 cu o cameră. În următorii ani urmează să fie construite în zonă și alte blocuri destinate tinerilor.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

De ce nu învățăm din greșeli? – QubArena

Am învățat ceva din pandemie? Despre informare și dezimformare, cu prof. univ. dr.Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie

Actualitate

Vămile – rolul și importanța lor – MozaiQub

Istoria vămii se remarcă din antichitate, când țările au început să își stabilească granițele și să perceapă taxe pe bunurile care treceau prin acestea.

Actualitate

Funcțiile sistemului osos și cele mai frecvente afecțiuni ale acestuia – Rețeta Compensată

Durerile articulare reprezintă o reală problemă pentru persoanele suferinde deoarece provoacă dureri intense la utilizarea articulației respective, le îngustează spectrul de activități provocând inclusiv stări anxioase sau depresive.

Actualitate

Veszprem a devenit prima Capitală Europeană a Culturii – MozaiQub

Primul dintre cele trei orașe europene care vor avea în acest an titlul de Capitală Europeană a Culturii, orașul Veszprem din Ungaria, a inaugurat oficial sărbătoarea culturală, cu câteva săptămâni înaintea Timișoarei.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru