Reguli noi pentru magazinele de electronice

Dată

Din acest an, producătorii sunt obligați să ofere garanție de cel puţin doi ani inclusiv pentru sistemele de operare, nu doar pentru produse. Vor fi evitate, astfel, situaţiile în care dispozitivele inteligente nu mai funcţionează pentru că softul nu este compatibil. Măsura se aplică deja la nivel european de doi ani, iar România risca amenzi uriaşe dacă nu schimba legislaţia. Guvernul a acționat, astfel că firmele care vând produse electronice – telefoane, laptopuri, televizoare ori frigidere, trebuie de acum să se conformeze. Legea îi obligă să ofere garanție de doi, până la cinci ani. 15 zile are la dispoziție vânzătorul pentru a remedia problemele apărute, altfel riscă amenzi cuprinse între 2.000 lei și 25 mii lei.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Deschiderea Timișoara 2023 – MozaiQub

Deschiderea oficială a programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2023, care are loc pe 17-19 februarie, este precedată de o diversitate de evenimente care invită publicul să intre în atmosfera de sărbătoare culturală.

Actualitate

Garda de la Timișoara – QubArena

Ceremonial de schimbare a gărzii la Timișoara.

Actualitate

Victimele traficului de persoane – MozaiQub

De mai bine de 15 ani, România este țara europeană cu cel mai mare număr de cetățeni UE victime ale traficului de persoane și cu grupări de infracționalitate organizată în continuă creștere, care acționează tot mai sofisticat, unele fiind conectate la rețele internaționale puternice

Actualitate

Ce strategie de promovare are Timișul? – QubArena

Promovarea și dezvoltarea turismului județului Timiș sunt priorități.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru