Populația Spaniei, în scădere

Dată

Populaţia Spaniei a scăzut pentru prima dată în ultimii 5 ani. Principalele cauze sunt creşterea mortalităţii şi plecarea imigranţilor. Pe primul loc dintre străinii care au ales să se întoarcă în ţările lor sunt românii. Datele Institutului Naţional de Statistică arată că populaţia Spaniei s-a redus cu 72 de mii de persoane. În pandemie au fost mai puţine naşteri şi multe decese. În plus, pierderea locurilor de muncă şi nesiguranţa i-au determinat pe imigranţi să se întoarcă acasă.
Peste 27.000 de români au plecat din Spania într-un singur an. Însă au fost si câteva mii care au avut curajul să se stabilească în Peninsulă. Aşa că per total, numărul românilor a scăzut cu 18.000.
Piaţa muncii şi-a mai revenit după ridicarea restricţiilor, însă la începutul pandemiei s-au pierdut aproape un milion de locuri de muncă. Cele mai afectate au fost femeile. Românii rămaşi fără slujbe au cerut ajutorul asociaţiilor. Analiza Experţilor Organizaţiei Internaţionale a Muncii arată că nici în 2022 economia nu se va apropia de nivelul de dinaintea pandemiei.
Măsurile economice din ţările de origine i-au determinat pe unii să emigreze în Spania într-un număr mai mare ca în anii anteriori. Vorbim aici despre italieni şi britanici.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Colterm, o problemă fără soluții – QubArena

O nouă amendă primită de Colterm pune presiune pe bugetul Timișoarei. Dezbatem în această seară problemele fără sfârșit ale societății de termoficare cu economistul Cristian Amza, administrator special al Coltermului, avocata Roxana Iliescu, consilier local Pro România și economistul Dan Diaconu, consilier PNL.

Actualitate

Recensământul populației, 2022 – MozaiQub

Autoritățile au decis modificarea calendarului Recensământului Populației și Locuințelor din România. Astfel, perioada în care românii se pot autorecenza a fost prelungită până în 27 mai 2022, inclusiv.

Actualitate

Ce trebuie să facă gospodarii în luna mai – MozaiQub

Odată ajunşi în luna mai în grădină, marele gând care ne vine în minte este faptul că vara este pe drum. În umătorul material veţi afla cum să vă pregătiţi livada, grădina de legume sau cea de flori pentru lunile călduroase şi însorite.

Actualitate

Un nou și inovativ centru cultural la Timișoara – VOX

Timișoara va oferi mediului cultural, dar și celui universitar, o premieră, un loc unde artiștii și oamenii de știință să poată să lucreze împreună. Fosta cantină 1 MV al Universității Politehnica va deveni spațiu expozițional pentru artă modernă, dar și un loc unde se vor purta discuții din mediul academic.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru