Peste 16.000 români nevaccinați au intrat în țară

Dată

În ultimele 24 de ore, peste 16.000 români, nevaccinați care au venit de sărbători în țară au intrat în carantină. După un weekend plin, și luni a fost o zi agitată în vămile și aeroporturile din România.
În plus, din 20 decembrie a intrat în vigoare și formularul digital pe care fiecare cetățean trebuie să îl completeze. Au la dispoziție 24 de ore, în caz contrar riscă amenzi de până la 3 mii de lei. Cei mai mulți români nu sunt vaccinați şi nu au test PCR, iar potrivit regulilor trebuie să intre în carantină pentru 14 zile. Cei vaccinaţi nu mai opresc la ghişeul Direcției de Sănătate Publică din vamă. Cei care nu au vaccinul sau vin din ţări non-UE, sunt luați în evidență și primesc notificarea de carantină.
Cei neimunizaţi dacă vin cu test PCR stau în carantină doar 10 zile, şi nu 14. De curând, au fost incluse în zona roșie și Spania, Italia sau Suedia, țări unde trăiesc comunități mari de români.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Deschiderea Timișoara 2023 – MozaiQub

Deschiderea oficială a programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2023, care are loc pe 17-19 februarie, este precedată de o diversitate de evenimente care invită publicul să intre în atmosfera de sărbătoare culturală.

Actualitate

Garda de la Timișoara – QubArena

Ceremonial de schimbare a gărzii la Timișoara.

Actualitate

Victimele traficului de persoane – MozaiQub

De mai bine de 15 ani, România este țara europeană cu cel mai mare număr de cetățeni UE victime ale traficului de persoane și cu grupări de infracționalitate organizată în continuă creștere, care acționează tot mai sofisticat, unele fiind conectate la rețele internaționale puternice

Actualitate

Ce strategie de promovare are Timișul? – QubArena

Promovarea și dezvoltarea turismului județului Timiș sunt priorități.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru