Perspective sumbre pentru revenirea economică

Dată

În Europa, creşterea dramatică a preţurilor energiei pune presiune pe consumatorii ajunşi în pragul disperării după doi ani de pandemie, lockdownuri şi îngrijorări privind locurile de muncă. Îngrijorarea gospodăriilor cu privire la preţuri a atins cele mai ridicate cote din acest secol, consumatorii fiind astfel mai puţin înclinaţi să cheltuiască în forţă, relevă un sondaj al Comisiei Europene. Creşterea preţurilor gazelor a împins inflaţia în sus, iar un model al Bloomberg Economics estimează că o criză a energiei ar putea şterge până la 1% din PIB. Perspectivele sunt sumbre la nivelul întregii economii mondiale. Banca Mondială şi-a redus estimările privind creşterea economică din SUA, zona euro şi China, avertizând că nivelurile ridicate ale datoriilor, inegalitatea în creştere de venituri şi noi tulpini de coronavirus ameninţă redresarea economiilor aflate în curs de dezvoltare, potrivit specialiștilor. Numai unu din şase din cei chestionaţi în cadrul unui sondaj realizat recent de Forumul Economic Mondial este optimist cu privire la perspectivele economiei mondiale. Schimbările climatice au fost considerate principalul pericol, în timp ce eroziunea coeziunii sociale, a nivelurilor de trai și deteriorarea sănătății mentale au fost identificate riscuri care s-au amplificat de la începutul pandemiei.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Colterm, o problemă fără soluții – QubArena

O nouă amendă primită de Colterm pune presiune pe bugetul Timișoarei. Dezbatem în această seară problemele fără sfârșit ale societății de termoficare cu economistul Cristian Amza, administrator special al Coltermului, avocata Roxana Iliescu, consilier local Pro România și economistul Dan Diaconu, consilier PNL.

Actualitate

Recensământul populației, 2022 – MozaiQub

Autoritățile au decis modificarea calendarului Recensământului Populației și Locuințelor din România. Astfel, perioada în care românii se pot autorecenza a fost prelungită până în 27 mai 2022, inclusiv.

Actualitate

Ce trebuie să facă gospodarii în luna mai – MozaiQub

Odată ajunşi în luna mai în grădină, marele gând care ne vine în minte este faptul că vara este pe drum. În umătorul material veţi afla cum să vă pregătiţi livada, grădina de legume sau cea de flori pentru lunile călduroase şi însorite.

Actualitate

Un nou și inovativ centru cultural la Timișoara – VOX

Timișoara va oferi mediului cultural, dar și celui universitar, o premieră, un loc unde artiștii și oamenii de știință să poată să lucreze împreună. Fosta cantină 1 MV al Universității Politehnica va deveni spațiu expozițional pentru artă modernă, dar și un loc unde se vor purta discuții din mediul academic.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru