Numărul adopțiilor a crescut cu aproape 50% în acest an

Dată

Până la sfârșitul acestui an, 1.600 de copii vor fi adoptați, în condițiile în care anul trecut au fost luați de familii mai puțin de 1.100. În 2021 au intrat în vigoare măsuri care acordă stimulente familiilor care doresc să înfieze și care simplifică procedura. Creșterea cu aproape jumătate a numărului de adopții în acest an vine și pe fondul creșterii numărului de copii adoptabili, cu 55% față de 2020, la peste 5.400 de copii. În prezent sunt 47.000 de copii în sistemul de protecție, dintre care 27% sunt în centre rezidențiale sau de plasament și restul – în asistență maternală. Procesul de adopție este mai scurt dacă părinții acceptă copii mai mari de 7 ani sau care au anumite probleme de dezvoltare.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum recuperăm adevărul Revoluției din Decembrie 1989? – QubArena

IRRD ar putea să devină inițiatorul scoaterii adevărului la suprafață despre Decembrie 1989.

Actualitate

Istoria capitalelor culturale – MozaiQub

Programul Capitala Culturala a Europei a apărut/ a fost înființat/ a luat naștere în 1985, când ministrul grec al culturii, Melina Mercouri, și ministrul francez al culturii, Jack Lang, au propus ideea de a desemna anual un oraș ca simbol cultural al Uniunii Europene.

Actualitate

Cum aducem turiști în Timișoara? – QubArena

Cum aducem turiștii străini în Timișoara și care sunt principalele provocări ale demersurilor? Aflăm la QubArena în această, de la ora 19:00 de la reprezentanții agențiilor de incoming din România.

Actualitate

Violența școlară – prevenție și intervenție – MozaiQub

Violenţa este una dintre marile probleme ale lumii contemporane.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru