Mai puţine focare de pestă porcină

Dată

Zeci de focare de pestă porcină africană din gospodăriile din judeţul Gorj au fost stinse în ultima săptămână, în momentul de faţă mai fiind active doar 10 astfel de focare.
Judeţul Gorj nu scapă, aşadar, de pesta porcină africană, în ciuda măsurilor care au fost luate. Periodic apar cazuri noi, chiar şi în rândul porcilor mistreţi
De la prima semnalare a prezenței virusului în România, pe data de 31 iulie 2017, și până în prezent, au fost diagnosticate aproape 6000 de cazuri la mistreți în 41 de județe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor.
Printre principalele cauze care duc la apariţia focarelor se numără şi intrarea sau ieşirea porcinelor în şi din exploataţii fără documente care să ateste starea de sănătate a acestora, sacrificarea animalelor bolnave fără notificarea medicului veterinar, precum şi nerespectarea măsurilor minime de biosecuritate, în multe exploataţii nonprofesionale.

sursă foto: capital.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru