Mai puţine focare de pestă porcină

Dată

Zeci de focare de pestă porcină africană din gospodăriile din judeţul Gorj au fost stinse în ultima săptămână, în momentul de faţă mai fiind active doar 10 astfel de focare.
Judeţul Gorj nu scapă, aşadar, de pesta porcină africană, în ciuda măsurilor care au fost luate. Periodic apar cazuri noi, chiar şi în rândul porcilor mistreţi
De la prima semnalare a prezenței virusului în România, pe data de 31 iulie 2017, și până în prezent, au fost diagnosticate aproape 6000 de cazuri la mistreți în 41 de județe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor.
Printre principalele cauze care duc la apariţia focarelor se numără şi intrarea sau ieşirea porcinelor în şi din exploataţii fără documente care să ateste starea de sănătate a acestora, sacrificarea animalelor bolnave fără notificarea medicului veterinar, precum şi nerespectarea măsurilor minime de biosecuritate, în multe exploataţii nonprofesionale.

sursă foto: capital.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Oamenii Naturii – QubArena

Faptele bune și energia pozitivă sunt cele care ne antrenează să clădim viitorul generațiilor viitoare. Un astfel de model este Iosif Martinescu, coordonatorul asociației Verde de Banat, invitatul Corinei Gluhovschi la QubArena din această seară.

Rata șomajului în vestul țării – MozaiQub

Rata şomajului în luna ianuarie 2023 a fost de 5,6%, valoare egală cu cea înregistrată în luna decembrie 2022, arată datele Institutului Național de Statistică.

Actualitate

Timișoara își decide prioritățile – VOX

Campania de bugetare participativă „Timişoara decide!”, ediția 2023, a intrat în linie dreaptă.

Actualitate

Aparatură nouă pentru chirurgia cataractei, la Arad – VOX

Un nou aparat pentru chirurgia cataractei funcționează în cadrul Compartimentului de Oftalmologie, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru