Mai puţine focare de pestă porcină

Dată

Zeci de focare de pestă porcină africană din gospodăriile din judeţul Gorj au fost stinse în ultima săptămână, în momentul de faţă mai fiind active doar 10 astfel de focare.
Judeţul Gorj nu scapă, aşadar, de pesta porcină africană, în ciuda măsurilor care au fost luate. Periodic apar cazuri noi, chiar şi în rândul porcilor mistreţi
De la prima semnalare a prezenței virusului în România, pe data de 31 iulie 2017, și până în prezent, au fost diagnosticate aproape 6000 de cazuri la mistreți în 41 de județe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor.
Printre principalele cauze care duc la apariţia focarelor se numără şi intrarea sau ieşirea porcinelor în şi din exploataţii fără documente care să ateste starea de sănătate a acestora, sacrificarea animalelor bolnave fără notificarea medicului veterinar, precum şi nerespectarea măsurilor minime de biosecuritate, în multe exploataţii nonprofesionale.

sursă foto: capital.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Phoenix povestea – QubArena

Filmul Phoenix povestea are loc în 7 decembrie, la Cinema Victoria. Vorbim în această seară, de la ora 19:00, cu Nicolae Covaci, liderul formației Phoenix și Cristian Nema, regizor.

Actualitate

Diagnoza facială – QubConcept

Ce știm despre pielea noastră? De ce este important s aflăm starea de sănătate a pielii și ce produse să alegem pentru îngrijire, aflăm în această seară, la Qub Concept de la Simona Andronovici.

Actualitate

Epilepsia-o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia este o boală misterioasă ale cărei cauze nu sunt complet elucidate.

Actualitate

Produs în Banat – QubArena

Preocuparea pentru binele comunității capătă încet, încet alte dimensiuni. Oamenii încep sa înțeleagă de ce este nevoie să ne implicăm , să cerem și să fim uniți. Vorbim despre toate acestea și despre mai multe la Qub Arena, cu Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru