Gheață la malurile râurilor din Banat

Dată

Joi dimineață s-au înregistrat temperaturi scăzute în zona de câmpie a județului Timiș, -16.1 °C la Jimbolia și -15 °C la Cenei. În bazinele hidrografice Timiș, Bârzava și Bega Veche au fost semnalate fenomene specifice iernii, „cu precădere gheață la maluri, la stațiile hidrometrice: Brod, Chevereș, Soceni, Tirol și Beregsău”, au anunțat specialiștii ABA Banat. În judetul Caraș-Severin, s-a semnalat gheață la mal pe râul Nera, la stația hidrometrică Pătaș”, au transmis reprezentanții Apelor Române Banat.
„Debitele de apă sunt în general în staționare și în scădere ușoară. Specialiștii ABA Banat asigură funcționarea eficientă a construcțiilor hidrotehnice în sezonul rece prin aplicarea măsurilor specifice și îndepărtarea obstacolelor pe anumite cursuri, pentru a putea asigura alimentarea cu apă în condiții normale a tuturor beneficiarilor”, conchid reprezentanții Administratia Bazinală de apă Banat. Astăzi, în Timișoara se înregistrează 1°, iar la noapte temperaturile vor scădea până la -4°C. În Caraș-Severin maxima zilei nu va depăși 3°C, iar în cursul nopții vor fi -4°C.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Colterm, o problemă fără soluții – QubArena

O nouă amendă primită de Colterm pune presiune pe bugetul Timișoarei. Dezbatem în această seară problemele fără sfârșit ale societății de termoficare cu economistul Cristian Amza, administrator special al Coltermului, avocata Roxana Iliescu, consilier local Pro România și economistul Dan Diaconu, consilier PNL.

Actualitate

Recensământul populației, 2022 – MozaiQub

Autoritățile au decis modificarea calendarului Recensământului Populației și Locuințelor din România. Astfel, perioada în care românii se pot autorecenza a fost prelungită până în 27 mai 2022, inclusiv.

Actualitate

Ce trebuie să facă gospodarii în luna mai – MozaiQub

Odată ajunşi în luna mai în grădină, marele gând care ne vine în minte este faptul că vara este pe drum. În umătorul material veţi afla cum să vă pregătiţi livada, grădina de legume sau cea de flori pentru lunile călduroase şi însorite.

Actualitate

Un nou și inovativ centru cultural la Timișoara – VOX

Timișoara va oferi mediului cultural, dar și celui universitar, o premieră, un loc unde artiștii și oamenii de știință să poată să lucreze împreună. Fosta cantină 1 MV al Universității Politehnica va deveni spațiu expozițional pentru artă modernă, dar și un loc unde se vor purta discuții din mediul academic.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru