Fără recunoaștere facială pe Facebook

Dată

Din cauza îngrijorărilor tot mai mari ale utilizatorilor și autorităților de reglementare privind respectarea dreptului la viață privată, Facebook a anunțat că renunță la sistemul său de recunoaștere facială. Astfel, vor fi șterse formatele individuale de recunoaștere facială pentru peste 1 miliard de oameni. Peste 600 de milioane de conturi, mai mult de o treime dintre utilizatorii activi zilnic ai platformei, au optat pentru utilizarea acestei tehnologii. Schimbarea va afecta şi tehnologia automată pentru textul alternativ destinat persoanelor nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere.
În iulie 2020, compania a fost de acord să plătească o sumă de 650 de milioane de dolari după ce a fost dată în judecată pentru colectarea şi stocarea de date biometrice, Facebook neobținând mai întâi consimțământul utilizatorilor, ceea ce este interzis de Legea privind confidențialitatea informațiilor biometrice din Illinois.

sursă foto: puterea.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Descoperim oameni și fapte frumoase – QubArena

Oamenii cărora le pasă sunt lângă noi și ne propunem să îi descoperim și să vorbim cu si despre ei.

Actualitate

A X-a ediție a salonului de carte Bookfest Timișoara – MozaiQub

Cea de-a X-a ediție a Salonului de Carte Bookfest Timișoara a adus la Centrul Regional de Afaceri, cele mai bune cărți ale momentului.

Actualitate

Doliu în muzica populară. A murit artistul Tiberiu Ceia – VOX

Tiberiu Ceia, artistul care reprezenta cu mândrie Banatul, a murit la 29 martie, la vârsta de 82 de ani. Artistul a trăit toată viaţa cu drag de folclor și de scenă.

Actualitate

Când consultăm medicul alergolog? – Rețeta Compensată

Într-o lume în care stresul cotidian și poluarea se intersectează tot mai des cu sisteme imunitare din ce în ce mai slăbite, numărul persoanelor afectate de diverse tipuri de alergii se află într-o continuă creștere.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru