Drept de vot de la 16 ani

Dată

Consiliul Tineretului din România, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și Consiliul Național al elevilor, susțin scăderea vârstei de la care se poate exercita dreptul de vot. Organizațiile neguvernamentale de reprezentare a tinerilor, a studenților şi elevilor, consideră că scăderea vârstei de vot de la 18 ani la 16 ani este o măsură benefică pentru democrație. Aceste organizații precizează că, în urma unei consultări publice din 2018, 54% dintre tinerii români consideră că această schimbare va avea un impact pozitiv asupra implicării tinerilor în problemele comunității. De asemenea, organizațiile de tineret mai susțin că aceasta este o prioritate pentru statele europene și din ce în ce mai multe țări adoptă această posibilitate. În 6 decembrie, președintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat că ar fi “un lucru bun” modificarea Constituției pentru ca dreptul de vot să fie acordat de la 16 ani.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Deschiderea Timișoara 2023 – MozaiQub

Deschiderea oficială a programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2023, care are loc pe 17-19 februarie, este precedată de o diversitate de evenimente care invită publicul să intre în atmosfera de sărbătoare culturală.

Actualitate

Garda de la Timișoara – QubArena

Ceremonial de schimbare a gărzii la Timișoara.

Actualitate

Victimele traficului de persoane – MozaiQub

De mai bine de 15 ani, România este țara europeană cu cel mai mare număr de cetățeni UE victime ale traficului de persoane și cu grupări de infracționalitate organizată în continuă creștere, care acționează tot mai sofisticat, unele fiind conectate la rețele internaționale puternice

Actualitate

Ce strategie de promovare are Timișul? – QubArena

Promovarea și dezvoltarea turismului județului Timiș sunt priorități.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru