Certificatul verde, obligatoriu la locul de muncă

Dată

Certificatul verde va deveni obligatoriu la locul de muncă, în cel mult două săptămâni. Epidemiologii sunt de părere că obligativitatea ar putea stimula vaccinarea, care din păcate a scăzut drastic. Ar urma să fie 10 teste rapide decontate pe lună, pentru o perioadă de maximum 60 de zile. În total vor fi 20 de teste antigen gratuite. Perioada de 2 luni este considerată o perioadă de acomodare a societății. După aceste 2 luni însă, cei care vor refuza să se testeze pe banii lor, dar și să se vaccineze gratuit pentru a putea merge la serviciu, ar putea fi sancționați. Sancțiunea poate merge de la un simplu avertisment până la suspendare sau chiar concediere. Parlamentarii nu au stabilit, însă dacă testele vor fi gratuite atât pentru angajații de la stat, cât și pentru cei de la privat.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru