Centralele de apartament ar putea fi interzise

Dată

Centralele de apartament vor fi interzise în blocurile ce urmează să fie construite. Măsura ar putea fi aplicată de anul viitor, după ce va fi adoptată de noul Guvern, iar scopul este reducerea poluării în orașe. Pentru centralele deja montate proprietarii ar putea fi taxați. Majoritatea blocurilor noi care se construiesc au centrale de apartament. Ministrul Mediului susține că acestea contribuie la poluarea din marile orașe, așa că vrea să le interzică dezvoltatorilor să le mai monteze în apartamente. Noile blocuri ar trebui legate la sistemul de termoficare ori ar trebui să aibă o centrală proprie care să alimenteze toate apartamentele. Noile centrale de bloc sunt mai scumpe decât cele de apartament, spun dezvoltatorii, iar asta ar însemna majorări de prețuri pe piața imobiliară. În plus, locatarii trebuie să se pună de acord când ar urmă să pornească încălzirea. Totuși, centralele de bloc performante le permit proprietarilor să aibă căldură când vor, fără să fie nevoiți să negocieze cu vecinii ori să plătească în plus. Taxarea centralelor de apartament ar urma să fie decisă de Comisia Europeană. Valoarea taxei nu a fost stabilită, dar dacă ar fi adoptată ar putea fi de câteva sute de lei anual, spun experții în energie.
Ecologiștii sunt de acord cu interzicerea centralelor de apartamente în blocurile aflate în construcție, dar nu sunt de acord cu taxarea centralelor deja montate. Mult mai importantă ar fi rezolvarea problemei încălzirii cu sobe care folosesc combustibil solid, spun specialiștii. Oamenii care ard cărbune, lemn sau resturi ar trebui sprijiniți să treacă la un combustibil mai puțin poluant.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

De ce nu învățăm din greșeli? – QubArena

Am învățat ceva din pandemie? Despre informare și dezimformare, cu prof. univ. dr.Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie

Actualitate

Vămile – rolul și importanța lor – MozaiQub

Istoria vămii se remarcă din antichitate, când țările au început să își stabilească granițele și să perceapă taxe pe bunurile care treceau prin acestea.

Actualitate

Funcțiile sistemului osos și cele mai frecvente afecțiuni ale acestuia – Rețeta Compensată

Durerile articulare reprezintă o reală problemă pentru persoanele suferinde deoarece provoacă dureri intense la utilizarea articulației respective, le îngustează spectrul de activități provocând inclusiv stări anxioase sau depresive.

Actualitate

Veszprem a devenit prima Capitală Europeană a Culturii – MozaiQub

Primul dintre cele trei orașe europene care vor avea în acest an titlul de Capitală Europeană a Culturii, orașul Veszprem din Ungaria, a inaugurat oficial sărbătoarea culturală, cu câteva săptămâni înaintea Timișoarei.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru