Biciclete și burse pentru adulți

Dată

În Dolj, 20 de unități de învățământ au programe de tip ”A doua șansă” prin care vor asigura formarea profesională a adulților care au părăsit timpuriu școala. Aceste programe sunt cu finanțare europeană, iar elevii vor beneficia nu numai de șansa de a dobândi o calificare, ci vor avea și alte avantaje precum primirea unei biciclete care să le faciliteze deplasarea la cursuri și vor primi și burse.
La Inspectoratul Şcolar se desfăşoară o activitate intensă, proiectele europene vizează mai multe direcţii. Una dintre ele este legată de achiziţionarea de tablete şi de îmbunătăţire a infrastructurii. Alte proiecte europene au ca grup țintă tinerii adulți care au părăsit timpuriu școala și nu au o calificare. Sunt vizați pentru formare 600 adulți care ar putea să fie înscriși la programe de tip ”A doua șansă pentru învățământul secundar”, atât la școli din Craiova, cât și la școli din județ.
Cursanții vor putea primi și subvenţii financiare, condiţionate de absolvirea fiecărui an de studiu. Vor primi fi un fel de burse între 300 şi 500 lei.
Aceste programe vor fi în 20 de școli din Craiova, iar în județul Dolj vor fi la liceele sau școlile profesionale din Argetoaia, Melinești, Poiana Mare, Băilești, Daneți, Bechet, Filiași, Valea Stanciului, Cârcea, Segarcea, Calafat. Plenița și Călărași.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum recuperăm adevărul Revoluției din Decembrie 1989? – QubArena

IRRD ar putea să devină inițiatorul scoaterii adevărului la suprafață despre Decembrie 1989.

Actualitate

Istoria capitalelor culturale – MozaiQub

Programul Capitala Culturala a Europei a apărut/ a fost înființat/ a luat naștere în 1985, când ministrul grec al culturii, Melina Mercouri, și ministrul francez al culturii, Jack Lang, au propus ideea de a desemna anual un oraș ca simbol cultural al Uniunii Europene.

Actualitate

Cum aducem turiști în Timișoara? – QubArena

Cum aducem turiștii străini în Timișoara și care sunt principalele provocări ale demersurilor? Aflăm la QubArena în această, de la ora 19:00 de la reprezentanții agențiilor de incoming din România.

Actualitate

Violența școlară – prevenție și intervenție – MozaiQub

Violenţa este una dintre marile probleme ale lumii contemporane.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru