Ambalajele electrocasnicelor, preluate gratuit

Dată

RETIM transmite că, începând cu luna ianuarie 2022, deșeurile din polistiren și carton, pot fi predate gratuit la centrele de colectare din Timișoara. Serviciul este destinat exclusiv persoanelor fizice. Deșeurile din polistiren și carton preluate la centre sunt cele provenite de la ambalajele unor obiecte voluminoase sau electrocasnice precum: obiecte de mobilier, televizoare, frigidere, aragaze sau plite electrice. Deși sunt realizate din polistiren sau materiale de carton, la centre nu este preluat polistirenul din construcții, caserole de mâncare sau paharele de unică folosință. Cele din urmă pot fi depozitate în pubela neagră, iar deșeurile din construcții se predau unor operatori autorizați. Deșeurile trebuie să fie: curate, uscate, iar polistirenul trebuie pus în saci transparenți, nefărâmițat. În cazul cartoanelor, acestea trebuie pliate, turtite sau strivite pentru a ocupa un volum cât mai mic. Cele patru puncte de colectare a deșeurilor voluminoase, vegetale și din construcții, echipamente electrice și electrocasnice, la care se adaugă acum deșeurile de polistiren și carton, sunt situate în Calea Torontalului, Calea Moșniței, Avram Imbroane și Calea Chișodei, Strada Mile Cărpinișan.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Colterm, o problemă fără soluții – QubArena

O nouă amendă primită de Colterm pune presiune pe bugetul Timișoarei. Dezbatem în această seară problemele fără sfârșit ale societății de termoficare cu economistul Cristian Amza, administrator special al Coltermului, avocata Roxana Iliescu, consilier local Pro România și economistul Dan Diaconu, consilier PNL.

Actualitate

Recensământul populației, 2022 – MozaiQub

Autoritățile au decis modificarea calendarului Recensământului Populației și Locuințelor din România. Astfel, perioada în care românii se pot autorecenza a fost prelungită până în 27 mai 2022, inclusiv.

Actualitate

Ce trebuie să facă gospodarii în luna mai – MozaiQub

Odată ajunşi în luna mai în grădină, marele gând care ne vine în minte este faptul că vara este pe drum. În umătorul material veţi afla cum să vă pregătiţi livada, grădina de legume sau cea de flori pentru lunile călduroase şi însorite.

Actualitate

Un nou și inovativ centru cultural la Timișoara – VOX

Timișoara va oferi mediului cultural, dar și celui universitar, o premieră, un loc unde artiștii și oamenii de știință să poată să lucreze împreună. Fosta cantină 1 MV al Universității Politehnica va deveni spațiu expozițional pentru artă modernă, dar și un loc unde se vor purta discuții din mediul academic.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru