A început sezonul de plantare a pomilor fructiferi

Dată

Persoanele interesate să își înființeze livezi cu pomi fructiferi pot cumpăra materiale de plantat de la Pepiniera Lugoj-Pohalma, din subordinea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului.
Din cauza secetei din vara anului trecut, oferta nu este la fel de mare ca în alți ani, atunci când cumpărătorii aveau la dispoziție peste 70.000 de puieți, însă este o ofertă foarte variată și de calitate.
Chiar dacă prețurile la combustibil, gaz sau energie electrică au crescut foarte mult, puieții produși în pepiniera lugojeană se vor comercializa în această toamnă la prețul din primăvară. Perioada optimă de plantare este luna noiembrie, odată cu desfrunzirea, însă pomii se pot planta și pe perioada iernii, în zilele însorite și cu temperaturi mai ridicate. Succesul plantării este dat însă de calitatea puieților, motiv pentru care achiziționarea lor din pepinieră înseamnă șanse mai mari de prindere.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru