A început sezonul de plantare a pomilor fructiferi

Dată

Persoanele interesate să își înființeze livezi cu pomi fructiferi pot cumpăra materiale de plantat de la Pepiniera Lugoj-Pohalma, din subordinea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului.
Din cauza secetei din vara anului trecut, oferta nu este la fel de mare ca în alți ani, atunci când cumpărătorii aveau la dispoziție peste 70.000 de puieți, însă este o ofertă foarte variată și de calitate.
Chiar dacă prețurile la combustibil, gaz sau energie electrică au crescut foarte mult, puieții produși în pepiniera lugojeană se vor comercializa în această toamnă la prețul din primăvară. Perioada optimă de plantare este luna noiembrie, odată cu desfrunzirea, însă pomii se pot planta și pe perioada iernii, în zilele însorite și cu temperaturi mai ridicate. Succesul plantării este dat însă de calitatea puieților, motiv pentru care achiziționarea lor din pepinieră înseamnă șanse mai mari de prindere.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Pericolele gripei aviare și ale pestei porcine – MozaiQub

Cazurile de gripă aviară au înregistrat o creștere explozivă încă de la începutul anului 2023, răspândindu-se în tot mai multe colțuri ale globului.

Actualitate

Timișoara 2023 – QubArena

Despre ce evenimente vom avea în Timișoara anul acesta, dar și răspunsuri la multe dintre întrebările legate de Deschiderea oficială a TM2023, aflăm în această …

Actualitate

Vrem un oraș curat în care se respectă legile! – MozaiQub

Terenul viran din spatele pieței Mehala din Timișoara, folosită ilegal de câțiva ani ca rampă de gunoi și ca pășune de câteva sute de oi, trezește instituțiile abilitate să aplice legea și să protejeze timișorenii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru