8 focare de pestă porcină în Gorj

Dată

În județul Gorj a fost depistat un nou focar. În prezent, în județ sunt active opt focare de pestă porcină. În întreaga țară, în perioada 5-11 noiembrie, au fost înregistrate 30 de focare noi de pestă porcină africană. În Ialomița sunt șase focare, în Teleorman, patru, iar în Dâmbovița, trei. De la prima semnalare a prezenței virusului și până în prezent, au fost diagnosticate aproape 6.000 de cazuri, în 41 de județe. Potrivit Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranță, există numeroase cauze care duc la apariția de noi focare, vinovați fiind chiar oamenii, care nu respectă regulile, sacrificând animalele bolnave fără notificarea medicului veterinar sau aruncând leșurile în pădure sau la marginea apelor.
Cel mai mare risc în cazul pestei porcine este că aceasta s-ar putea răspândi atât de mult, încât ar putea distruge, în final, toate efectivele de porci. Chiar dacă nu ne afectează sănătatea, carnea de la un porc infestat cu pesta porcină este compromisă și nu este indicat să o consumăm.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru