8 focare de pestă porcină în Gorj

Dată

În județul Gorj a fost depistat un nou focar. În prezent, în județ sunt active opt focare de pestă porcină. În întreaga țară, în perioada 5-11 noiembrie, au fost înregistrate 30 de focare noi de pestă porcină africană. În Ialomița sunt șase focare, în Teleorman, patru, iar în Dâmbovița, trei. De la prima semnalare a prezenței virusului și până în prezent, au fost diagnosticate aproape 6.000 de cazuri, în 41 de județe. Potrivit Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranță, există numeroase cauze care duc la apariția de noi focare, vinovați fiind chiar oamenii, care nu respectă regulile, sacrificând animalele bolnave fără notificarea medicului veterinar sau aruncând leșurile în pădure sau la marginea apelor.
Cel mai mare risc în cazul pestei porcine este că aceasta s-ar putea răspândi atât de mult, încât ar putea distruge, în final, toate efectivele de porci. Chiar dacă nu ne afectează sănătatea, carnea de la un porc infestat cu pesta porcină este compromisă și nu este indicat să o consumăm.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Ce nu știm despre Decembrie `89? – QubArena

Vorbim în această seară la QubArena, de la ora 19:00, cu cercetătorul Prof. Univ. Dr. Miodrag Milin și Prof. Dr. Adrian Kali.

Actualitate

Bujorul „floarea națională a României” – MozaiQub

Bujorul este declarat „floare naţională a României”, conform unui act normativ adoptat de Camera Deputaților.

Actualitate

Luna securității cibernetice – VOX

Octombrie este luna securității cibernetice, de 10 ani, la nivelul Uniunii Europene.

Actualitate

Îngrijirea corectă a pielii feței – MozaiQub

Ca să înțelegem tehnicile de ingrijire a pielii trebuie să cunoaștem structura și mecanismul de funcționare a acesteia.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru