Valul de căldură creează probleme în Europa

Dată

Valul de căldură creează probleme în Grecia, Bulgaria şi Turcia, unde temperaturile mari au provocat numeroase incendii. Grecia va rămâne, până cel puţin până vineri, 6 august sub influenţa celui mai sever episod de caniculă din ultimii 30 de ani, cu temperaturi între 40 şi 45 de grade.
În anumite regiuni din centrul Greciei și din Peninsula Peloponez temperaturile sunt prognozate să ajungă în aceste zile până la 46 de grade Celsius.
Autoritățile au avertizat asupra riscului foarte ridicat de izbucnire a incendiilor, chiar și după trecerea valului de caniculă, pe fondul secetei care afectează țara și al vântului ce poate înteți flăcările.
Și în Bulgaria seceta și temperaturile de 40 de grade au provocat incendii grave, mai ales în partea de sud a țării. În Turcia, pompierii au anunțat că, după șapte zile de luptă cu flăcările, sunt încă active nouă incendii. Avioane din mai multe țări europene îi ajută pe pompierii turci, pentru a ține sub control incendiile.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Oamenii Naturii – QubArena

Faptele bune și energia pozitivă sunt cele care ne antrenează să clădim viitorul generațiilor viitoare. Un astfel de model este Iosif Martinescu, coordonatorul asociației Verde de Banat, invitatul Corinei Gluhovschi la QubArena din această seară.

Rata șomajului în vestul țării – MozaiQub

Rata şomajului în luna ianuarie 2023 a fost de 5,6%, valoare egală cu cea înregistrată în luna decembrie 2022, arată datele Institutului Național de Statistică.

Actualitate

Timișoara își decide prioritățile – VOX

Campania de bugetare participativă „Timişoara decide!”, ediția 2023, a intrat în linie dreaptă.

Actualitate

Aparatură nouă pentru chirurgia cataractei, la Arad – VOX

Un nou aparat pentru chirurgia cataractei funcționează în cadrul Compartimentului de Oftalmologie, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru