Valul de căldură creează probleme în Europa

Dată

Valul de căldură creează probleme în Grecia, Bulgaria şi Turcia, unde temperaturile mari au provocat numeroase incendii. Grecia va rămâne, până cel puţin până vineri, 6 august sub influenţa celui mai sever episod de caniculă din ultimii 30 de ani, cu temperaturi între 40 şi 45 de grade.
În anumite regiuni din centrul Greciei și din Peninsula Peloponez temperaturile sunt prognozate să ajungă în aceste zile până la 46 de grade Celsius.
Autoritățile au avertizat asupra riscului foarte ridicat de izbucnire a incendiilor, chiar și după trecerea valului de caniculă, pe fondul secetei care afectează țara și al vântului ce poate înteți flăcările.
Și în Bulgaria seceta și temperaturile de 40 de grade au provocat incendii grave, mai ales în partea de sud a țării. În Turcia, pompierii au anunțat că, după șapte zile de luptă cu flăcările, sunt încă active nouă incendii. Avioane din mai multe țări europene îi ajută pe pompierii turci, pentru a ține sub control incendiile.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Epilepsia-o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia este o boală misterioasă ale cărei cauze nu sunt complet elucidate.

Actualitate

Produs în Banat – QubArena

Preocuparea pentru binele comunității capătă încet, încet alte dimensiuni. Oamenii încep sa înțeleagă de ce este nevoie să ne implicăm , să cerem și să fim uniți. Vorbim despre toate acestea și despre mai multe la Qub Arena, cu Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara.

Actualitate

1 Decembrie – Ziua Națională a României

Ziua Națională a României este marcată an de an în 1 Decembrie, iar această dată stabilită printr-o lege promulgată în 1990 amintește un moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba-Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România în 1918.

Actualitate

Sărbătoarea Sf. Apostol Andrei- MozaiQub

e urăm pe această cale „La mulți ani” tuturor care poartă numele de Andrei și Andreea!

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru