Valul de căldură creează probleme în Europa

Dată

Valul de căldură creează probleme în Grecia, Bulgaria şi Turcia, unde temperaturile mari au provocat numeroase incendii. Grecia va rămâne, până cel puţin până vineri, 6 august sub influenţa celui mai sever episod de caniculă din ultimii 30 de ani, cu temperaturi între 40 şi 45 de grade.
În anumite regiuni din centrul Greciei și din Peninsula Peloponez temperaturile sunt prognozate să ajungă în aceste zile până la 46 de grade Celsius.
Autoritățile au avertizat asupra riscului foarte ridicat de izbucnire a incendiilor, chiar și după trecerea valului de caniculă, pe fondul secetei care afectează țara și al vântului ce poate înteți flăcările.
Și în Bulgaria seceta și temperaturile de 40 de grade au provocat incendii grave, mai ales în partea de sud a țării. În Turcia, pompierii au anunțat că, după șapte zile de luptă cu flăcările, sunt încă active nouă incendii. Avioane din mai multe țări europene îi ajută pe pompierii turci, pentru a ține sub control incendiile.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Emisiuni

A doua zi a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” Timișoara – MozaiQub

Prima zi a celei de-a X-a ediții a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” Timișoara s-a încheiat cu un real succes. A doua ...
Actualitate

Pregătirea noii infrastructuri pentru combaterea fraudei vamale – VoxQub

Guvernul a alocat circa 33 de milioane de lei către Ministerul Finanțelor pentru pregătirea noii infrastructuri necesare combaterii fraudei vamale și a evaziunii fiscale.
Actualitate

Profesorii care predau în mai multe școli vor face serviciul într-o singură școală – VoxQub

Cadrele didactice care predau în mai multe școli vor efectua serviciul pe școală, într-o singură unitate de învățământ, la alegere, cu acordul conducerii acesteia, potrivit ...
Emisiuni

Povești cu Lajos, muzicianul timișorean din gașca veche – Povești cu Cântec

Pe numele său adevărat Ludovic Varadi, „Lajos“ este unul din artiștii Timișoarei care poate fi inclus lejer în „gașca veche“. Old school, cum ar zice ...

Alte
știri