Valul de căldură creează probleme în Europa

Dată

Valul de căldură creează probleme în Grecia, Bulgaria şi Turcia, unde temperaturile mari au provocat numeroase incendii. Grecia va rămâne, până cel puţin până vineri, 6 august sub influenţa celui mai sever episod de caniculă din ultimii 30 de ani, cu temperaturi între 40 şi 45 de grade.
În anumite regiuni din centrul Greciei și din Peninsula Peloponez temperaturile sunt prognozate să ajungă în aceste zile până la 46 de grade Celsius.
Autoritățile au avertizat asupra riscului foarte ridicat de izbucnire a incendiilor, chiar și după trecerea valului de caniculă, pe fondul secetei care afectează țara și al vântului ce poate înteți flăcările.
Și în Bulgaria seceta și temperaturile de 40 de grade au provocat incendii grave, mai ales în partea de sud a țării. În Turcia, pompierii au anunțat că, după șapte zile de luptă cu flăcările, sunt încă active nouă incendii. Avioane din mai multe țări europene îi ajută pe pompierii turci, pentru a ține sub control incendiile.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Cum încep cursurile la USAMVB Timișoara și la Universitatea din Craiova? – MozaiQub

Situaţia începerii anului universitar pentru studenţii Universităţii din Craiova rămâne, încă, una neclară, deciziile de organizare şi desfăşurare a cursurilor urmând a fi discutate pe parcursul zilei de astăzi, într-o şedinţă a conducerii

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea de Vest Timișoara? – MozaiQub

Universitatea de Vest din Timișoara îi așteaptă pe studenți în noul an universitar de luni, 27 septembrie. Pentru studenții din cadrul facultăților de la Universitatea de Vest cursurile încep diferit. Unii dintre ei vor merge fizic la cursuri, alții le vor susține online.

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea Politehinica Timișoara? – MozaiQub

Universitatea Politehnica Timișoara își deschide porțile pentru studenți luni, 27 septembrie. Creșterea numărului de cazuri la nivelul Timișoarei și noile restricții impuse de autorități i-a făcut pe studenți să se întrebe cum va începe noul an universitar.

Actualitate

Jurnalul Qub – 24 septembrie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Angajații nevaccinați, testați la trei zile, Timișoara într-un program de guvernare participativă, Studenții timișoreni pot primi finanțări pentru deschiderea afacerilor

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru