Valul de căldură creează probleme în Europa

Dată

Valul de căldură creează probleme în Grecia, Bulgaria şi Turcia, unde temperaturile mari au provocat numeroase incendii. Grecia va rămâne, până cel puţin până vineri, 6 august sub influenţa celui mai sever episod de caniculă din ultimii 30 de ani, cu temperaturi între 40 şi 45 de grade.
În anumite regiuni din centrul Greciei și din Peninsula Peloponez temperaturile sunt prognozate să ajungă în aceste zile până la 46 de grade Celsius.
Autoritățile au avertizat asupra riscului foarte ridicat de izbucnire a incendiilor, chiar și după trecerea valului de caniculă, pe fondul secetei care afectează țara și al vântului ce poate înteți flăcările.
Și în Bulgaria seceta și temperaturile de 40 de grade au provocat incendii grave, mai ales în partea de sud a țării. În Turcia, pompierii au anunțat că, după șapte zile de luptă cu flăcările, sunt încă active nouă incendii. Avioane din mai multe țări europene îi ajută pe pompierii turci, pentru a ține sub control incendiile.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru