Vaccinarea antigripală întârzie să înceapă

Dată

Campania gratuită de vaccinare împotriva gripei sezoniere trebuia să înceapă de cel puțin 2 săptămâni, însă, Ministerul Sănătății a încheiat contractul de achiziție a dozelor abia săptămâna trecută din cauza lipsei banilor la buget şi a alocării fondurilor la rectificare.
În acest context medicii de familie trag un semnal de alarmă și spun că nevaccinarea împotriva gripei sezoniere a persoanelor aflate la risc crește riscul de deces.
Momentan situaţia este incertă, deşi conform declaraţiilor directorului de comunicare al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, primele 300.000 de doze de vaccin gripal au fost deja furnizate către direcțiile de sănătate publică, astfel că medicii de familie vor putea ridica aceste doze şi să înceapă procesul de imunizare.
Datele oficiale arată că anul trecut, până la această dată, erau deja vaccinate împotriva gripei sezoniere aproape 150 de mii de persoane, în timp ce peste 32 de mii de români fuseseră depistați cu gripă, pneumonii sau infecții respiratorii acute, o cifră care s-a dublat comparativ cu anii precedenţi.
În cadrul campaniei de imunizare împotriva gripei, pot beneficia de vaccinare gratuită, la medicul de familie sau în unităţile sanitare, românii cu vârstă de peste 65 de ani, bolnavii cronici, dar şi copiii şi femeile gravide.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Oamenii Naturii – QubArena

Faptele bune și energia pozitivă sunt cele care ne antrenează să clădim viitorul generațiilor viitoare. Un astfel de model este Iosif Martinescu, coordonatorul asociației Verde de Banat, invitatul Corinei Gluhovschi la QubArena din această seară.

Rata șomajului în vestul țării – MozaiQub

Rata şomajului în luna ianuarie 2023 a fost de 5,6%, valoare egală cu cea înregistrată în luna decembrie 2022, arată datele Institutului Național de Statistică.

Actualitate

Timișoara își decide prioritățile – VOX

Campania de bugetare participativă „Timişoara decide!”, ediția 2023, a intrat în linie dreaptă.

Actualitate

Aparatură nouă pentru chirurgia cataractei, la Arad – VOX

Un nou aparat pentru chirurgia cataractei funcționează în cadrul Compartimentului de Oftalmologie, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru