Vaccinarea antigripală întârzie să înceapă

Dată

Campania gratuită de vaccinare împotriva gripei sezoniere trebuia să înceapă de cel puțin 2 săptămâni, însă, Ministerul Sănătății a încheiat contractul de achiziție a dozelor abia săptămâna trecută din cauza lipsei banilor la buget şi a alocării fondurilor la rectificare.
În acest context medicii de familie trag un semnal de alarmă și spun că nevaccinarea împotriva gripei sezoniere a persoanelor aflate la risc crește riscul de deces.
Momentan situaţia este incertă, deşi conform declaraţiilor directorului de comunicare al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, primele 300.000 de doze de vaccin gripal au fost deja furnizate către direcțiile de sănătate publică, astfel că medicii de familie vor putea ridica aceste doze şi să înceapă procesul de imunizare.
Datele oficiale arată că anul trecut, până la această dată, erau deja vaccinate împotriva gripei sezoniere aproape 150 de mii de persoane, în timp ce peste 32 de mii de români fuseseră depistați cu gripă, pneumonii sau infecții respiratorii acute, o cifră care s-a dublat comparativ cu anii precedenţi.
În cadrul campaniei de imunizare împotriva gripei, pot beneficia de vaccinare gratuită, la medicul de familie sau în unităţile sanitare, românii cu vârstă de peste 65 de ani, bolnavii cronici, dar şi copiii şi femeile gravide.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Phoenix povestea – QubArena

Filmul Phoenix povestea are loc în 7 decembrie, la Cinema Victoria. Vorbim în această seară, de la ora 19:00, cu Nicolae Covaci, liderul formației Phoenix și Cristian Nema, regizor.

Actualitate

Diagnoza facială – QubConcept

Ce știm despre pielea noastră? De ce este important s aflăm starea de sănătate a pielii și ce produse să alegem pentru îngrijire, aflăm în această seară, la Qub Concept de la Simona Andronovici.

Actualitate

Epilepsia-o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia este o boală misterioasă ale cărei cauze nu sunt complet elucidate.

Actualitate

Produs în Banat – QubArena

Preocuparea pentru binele comunității capătă încet, încet alte dimensiuni. Oamenii încep sa înțeleagă de ce este nevoie să ne implicăm , să cerem și să fim uniți. Vorbim despre toate acestea și despre mai multe la Qub Arena, cu Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru