Testare gratuită la internarea în spital

Dată

Pacienții nevaccinați împotriva Covid-19 au dreptul să ceară testarea gratuită la internarea în spital, a anunțat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Ea a subliniat că este dreptul pacientului de a cere testarea gratuită și este responsabilitatea managerului să asigure condițiile necesare. Acest lucru ar putea fi extins și la părinții care se internează împreună cu copiii. Mai mult, spitalele au posibilitatea de a crea zone-tampon unde să cazeze pacienții care se testează înainte ca rezultatul testului să fie gata. Declarațiile vin în contextul în care spitalele nu primesc în acest moment pacienți nevaccinați împotriva Covid-19 decât după ce aceștia fac un test PCR, iar rezultatul este negativ. Multe spitale trimit pacienții să facă testele contra cost, la laboratoare private. În cele mai multe spitale publice, doar în unitățile de primiri urgențe se fac teste rapide gratuite oferite de spital.

sursă foto: www.digi24.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Pericolele gripei aviare și ale pestei porcine – MozaiQub

Cazurile de gripă aviară au înregistrat o creștere explozivă încă de la începutul anului 2023, răspândindu-se în tot mai multe colțuri ale globului.

Actualitate

Timișoara 2023 – QubArena

Despre ce evenimente vom avea în Timișoara anul acesta, dar și răspunsuri la multe dintre întrebările legate de Deschiderea oficială a TM2023, aflăm în această …

Actualitate

Vrem un oraș curat în care se respectă legile! – MozaiQub

Terenul viran din spatele pieței Mehala din Timișoara, folosită ilegal de câțiva ani ca rampă de gunoi și ca pășune de câteva sute de oi, trezește instituțiile abilitate să aplice legea și să protejeze timișorenii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru