Testare gratuită la internarea în spital

Dată

Pacienții nevaccinați împotriva Covid-19 au dreptul să ceară testarea gratuită la internarea în spital, a anunțat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Ea a subliniat că este dreptul pacientului de a cere testarea gratuită și este responsabilitatea managerului să asigure condițiile necesare. Acest lucru ar putea fi extins și la părinții care se internează împreună cu copiii. Mai mult, spitalele au posibilitatea de a crea zone-tampon unde să cazeze pacienții care se testează înainte ca rezultatul testului să fie gata. Declarațiile vin în contextul în care spitalele nu primesc în acest moment pacienți nevaccinați împotriva Covid-19 decât după ce aceștia fac un test PCR, iar rezultatul este negativ. Multe spitale trimit pacienții să facă testele contra cost, la laboratoare private. În cele mai multe spitale publice, doar în unitățile de primiri urgențe se fac teste rapide gratuite oferite de spital.

sursă foto: www.digi24.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Cultură & Culte & Educație

Încă o săptămână de școală, deși rata de infectare a trecut de 7

Astăzi, în Timișoara, rata de infectare este de 7,15 cazuri la mia de locuitori. Cu toate acestea, toți elevii merg fizic la cur

Sănătate & Sport

Noi restricții aprobate de CJSU Timiș

Începând de astăzi, 28 septembrie, se aplică noi restricții. Comitetul Județean pentru Situații de urgență a aprobat hotărârea în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș.

Cultură & Culte & Educație

Începe noul an universitar la „Vasile Goldiș” Arad

Deschiderea anului universitar 2021-2022 la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”din Arad va avea loc joi, 30 septembrie.

Statistică

Dependenți de alimentele din import

România aduce din afară tot mai multe alimente. Importurile de produse agroalimentare au urcat la aproape 5 miliarde euro în prima jumătate a anului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru