Se recomandă purtarea măștilor chirurgicale

Dată

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, recomandă purtarea măștilor chirurgicale, în locul măştilor textile. El spune că masca este principalul mijloc de protecţie, alături de vaccinare, în valul 5 al pandemiei. Ministerul Sănătăţii a elaborat o serie de măsuri și recomandări pentru populaţie şi instituţii, înaintea valului 5. De asemenea, testarea elevilor în școli și introducerea șomajului tehnic pentru angajați sunt alte soluții analizate de acesta.
În unele țări, măștile chirurgicale au o capacitate mai bună de filtrare, deoarece au cinci straturi și au devenit obligatorii în locurile publice încă de anul trecut. De asemenea, alte țări au recomandat populației să poarte două măști chirurgicale, una peste alta, pentru o mai bună protecție. Datorită pericolului de infectare cu varianta Omicron și proporția mare a populației nevaccinate din România, experții în sănătate estimează că în valul al cincilea, care este așteptat să se manifeste de la mijlocul lunii ianuarie, am putea avea mult mai multe îmbolnăviri decât în valul patru, când au fost aproximativ 400.000 persoane infectate.
În aceste condiții, Ministerul Sănătății recoamndă vacinarea, respectarea măsurilor de distanțare, purtarea corespunzătoare a măștii, oamenii să nu se trateze cu antibiotice care nu sunt recomandate de medic, pentru că ele pot fi toxice și pot face mai mult rău, în cazul în care aveți Covid sau o sănătate precară, monitorizați-vă saturația de oxigen cu ajutorul unui pulsoximetru și luați-vă temperatura.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Deschiderea Timișoara 2023 – MozaiQub

Deschiderea oficială a programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2023, care are loc pe 17-19 februarie, este precedată de o diversitate de evenimente care invită publicul să intre în atmosfera de sărbătoare culturală.

Actualitate

Garda de la Timișoara – QubArena

Ceremonial de schimbare a gărzii la Timișoara.

Actualitate

Victimele traficului de persoane – MozaiQub

De mai bine de 15 ani, România este țara europeană cu cel mai mare număr de cetățeni UE victime ale traficului de persoane și cu grupări de infracționalitate organizată în continuă creștere, care acționează tot mai sofisticat, unele fiind conectate la rețele internaționale puternice

Actualitate

Ce strategie de promovare are Timișul? – QubArena

Promovarea și dezvoltarea turismului județului Timiș sunt priorități.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru