Schimbări pentru concediile medicale

Dată

Schimbări cu impact major pentru concediile medicale au fost decise de Guvern prin ordonanţă de urgenţă. Medicii vor fi obligaţi să-i urmărească acasă pe bolnavi, dacă sunt nedeplasabili. De la 1 august, părinţii asiguraţi au dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copiilor cu afecțiuni grave până la 18 ani, nu până la 16 ani, cum a fost până acum. Concediul medical se va acorda în cel puţin două etape pentru fiecare episod de boală. Potrivit ordonanţei de urgenţă, asiguraţii care vor merge în interes personal în zone despre care ştiau că sunt cu risc epidemiologic, iar la întoarcere vor fi obligaţi să intre în carantină, vor primi indemnizaţie de concediu medical doar pentru cinci zile, în loc de 14, ca până acum.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru