Sănătatea dentară, o problemă în România

Dată

Aproape jumătate din populația României nu merge nici acum la medicul stomatolog, arată studiile. Principalele cauze sunt neimplicarea autorităţilor în ceea ce priveşte educarea pacienţilor cu privire la importanţa igienei dentare, dar şi lipsa banilor. Peste 70% din pacienţi spun că nu au probleme dentare şi vin prea târziu la stomatolog sau deloc. Specialiștii recomandă ca prima vizită la dentist să aibă loc la cel puţin 6 luni de la apariţia primului dinte. Medicina dentară din România a primit doar 0,33% din bugetul alocat asistenţei medicale în 2020, deşi incidenţa cariilor dentare este de 99%.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Cum încep cursurile la USAMVB Timișoara și la Universitatea din Craiova? – MozaiQub

Situaţia începerii anului universitar pentru studenţii Universităţii din Craiova rămâne, încă, una neclară, deciziile de organizare şi desfăşurare a cursurilor urmând a fi discutate pe parcursul zilei de astăzi, într-o şedinţă a conducerii

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea de Vest Timișoara? – MozaiQub

Universitatea de Vest din Timișoara îi așteaptă pe studenți în noul an universitar de luni, 27 septembrie. Pentru studenții din cadrul facultăților de la Universitatea de Vest cursurile încep diferit. Unii dintre ei vor merge fizic la cursuri, alții le vor susține online.

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea Politehinica Timișoara? – MozaiQub

Universitatea Politehnica Timișoara își deschide porțile pentru studenți luni, 27 septembrie. Creșterea numărului de cazuri la nivelul Timișoarei și noile restricții impuse de autorități i-a făcut pe studenți să se întrebe cum va începe noul an universitar.

Actualitate

Jurnalul Qub – 24 septembrie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Angajații nevaccinați, testați la trei zile, Timișoara într-un program de guvernare participativă, Studenții timișoreni pot primi finanțări pentru deschiderea afacerilor

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru