Sănătatea dentară, o problemă în România

Dată

Aproape jumătate din populația României nu merge nici acum la medicul stomatolog, arată studiile. Principalele cauze sunt neimplicarea autorităţilor în ceea ce priveşte educarea pacienţilor cu privire la importanţa igienei dentare, dar şi lipsa banilor. Peste 70% din pacienţi spun că nu au probleme dentare şi vin prea târziu la stomatolog sau deloc. Specialiștii recomandă ca prima vizită la dentist să aibă loc la cel puţin 6 luni de la apariţia primului dinte. Medicina dentară din România a primit doar 0,33% din bugetul alocat asistenţei medicale în 2020, deşi incidenţa cariilor dentare este de 99%.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Autostrada Lugoj-Deva, mai are de așteptat – VOX

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntatcă a încheiat, procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva, intre Margina și Holdea.

Actualitate

Epidemiile în istorie – Marea Ciumă – MozaiQub

De milenii, omenirea luptă cu un duşman invizibil. Alături de catastrofe naturale, foamete şi războaie, micile vietăţi microscopice au punctat în paginile de istorie, devastând teritorii întinse şi punând în pericol existenţa unor popoare

Actualitate

Noi reglementări pentru consumatori – VOX

ANPC a stabilit modalitățile de aducere la cunoștința consumatorilor a informațiilor referitoare la produsele finite sau mâncărurile preparate oferite spre comercializare consumatorului, pentru consumul pe loc sau la domiciliu, de către unitățile de restaurație colectivă.

Actualitate

Cum ne incalzim in siguranta iarna aceasta? – QubArena

Sezonul rece, lantul de scumpiri, intreruperile furnizarii de agent termic sunt factori determinanti pentru cautarea solutiilor mai putin costisitoare, dar de cele mai multe ori periculoase.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru