România zonă roșie pentru Germania

Dată

Germania a inclus România pe lista roșie. Conform noilor reglementări, românii care intră în țară trebuie să prezinte dovada vaccinării cu schemă completă, un document care atestă trecerea prin boală sau rezultatul unui test Covid negativ. Documentele menţionate trebuie redactate într-una dintre limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă şi pot fi prezentate în format fizic sau electronic.
Persoanele care urmează să se deplaseze în Germania trebuie să se înregistreze, înaintea plecării, pe platforma: https://einreiseanmeldung.de.
Cei care intră doar pe baza unui rezultat negativ vor intra în carantină pentru o perioadă de 10 zile și au obligația de a se deplasa direct spre locuință.
Sunt exceptate de înregistrarea pe platformă și de carantină persoanele aflate în transit, lucrătorii din domeniul transporturilor, membrii delegațiilor oficiale, persoanele care se deplasează acolo pentru a fi tratate de infecția cu SARS-CoV-2 și cei care călătoresc pentru mai puțin de 72 de ore pentru a-și vizita rudele de gradul I.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Rusaliile: Semnificație, tradiție și obiceiuri – MozaiQub

Pogorârea Duhului Sfânt sau Rusaliile este sărbătoarea creștină care comemorează pogorârea Sfântului Spirit asupra ucenicilor lui Hristos și se celebrează anual la 50 de zile după Înviere.

Actualitate

Primăria Timișoara lansează un nou concurs pentru ocuparea unor posturi vacante – VOX

Primăria Timișoara organizează un concurs de recrutare, cu proba scrisă în 4 iulie, pentru ocuparea pe durată nedeterminată a 7 funcții publice de execuție vacante din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului orașului.

Actualitate

Are nevoie jurnalismul de legislație proprie?

De ce avem nevoie de legi bune? Despre legea presei vorbesc la Dialogurile Qub, avocat Luminița Țundrea și Corina Gluhovschi, director QUBTV

Actualitate

S-a încheiat prima etapă a proiectului „Unitate în diversitate- basme românești și africane” – VOX

Cultura și educația sunt factori decisivi pentru dezvoltarea unei comunități, iar dialogul dintre cele două poate contribui la combaterea discriminării și creșterea coeziunii sociale.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru