România, prima într-un top al riscului de COVID sever

Dată

Românii sunt cei mai expuşi riscului de a ajunge la spital din cauza îmbolnăvirii cu virusul Sars-Cov-2, iar acest lucru are legătură cu gradul scăzut de vaccinare. Acest lucru este demonstrat de studii recente, făcute la o universitate din Londra, și Comisia Europeană. Acolo unde proporţia celor vaccinaţi este mică, sunt cele mai multe decese. În ultimele două săptămâni, doar Bulgaria a avut mortalitate mai mare decât România. 800 din 100.000 români ar putea face forme grave ale bolii, dacă fiecare ar fi expus acum virusului.
În România, mai puţin de 40% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin, iar la cei de peste 18 ani, rata imunizărilor abia se apropie de 48%, mult sub media Uniunii Europene.
În multe ţări europene crește din nou numărul infectărilor, dar sunt puține cazuri severe, pentru că populația s-a vaccinat deja.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Phoenix povestea – QubArena

Filmul Phoenix povestea are loc în 7 decembrie, la Cinema Victoria. Vorbim în această seară, de la ora 19:00, cu Nicolae Covaci, liderul formației Phoenix și Cristian Nema, regizor.

Actualitate

Diagnoza facială – QubConcept

Ce știm despre pielea noastră? De ce este important s aflăm starea de sănătate a pielii și ce produse să alegem pentru îngrijire, aflăm în această seară, la Qub Concept de la Simona Andronovici.

Actualitate

Epilepsia-o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia este o boală misterioasă ale cărei cauze nu sunt complet elucidate.

Actualitate

Produs în Banat – QubArena

Preocuparea pentru binele comunității capătă încet, încet alte dimensiuni. Oamenii încep sa înțeleagă de ce este nevoie să ne implicăm , să cerem și să fim uniți. Vorbim despre toate acestea și despre mai multe la Qub Arena, cu Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru