România poate vinde doze de vaccin

Dată

România poate vinde și dona doze de vaccin anti-Covid-19 altor țări, este Ordonanța de Urgență aprobată de Guvern. Acest lucru permite revânzarea unor doze, iar Ministerul Sănătății poate încheia contracte cu alte state. Sumele rezultate din revânzare se fac venituri la bugetul de stat. România va dona peste 100.000 doze de vaccin Ucrainei şi aproximativ 50.000 doze Serbiei. Autoritățile au anunțat că România va suspenda o parte din dozele de vaccin pe care ar trebui să le primească în perioada următoare pentru a avea un management mai bun al stocurilor, în condițiile în care din cele aproape 15 milioane de doze recepționate până acum, doar 60% au fost folosite, iar vaccinul riscă să iasă din termenul de valabilitate. Mai mult, a scăzut numărul persoanelor vaccinate și al celor care doresc să se vaccineze, motiv pentru care mai multe centre de vaccinare vor fi închise, în timp ce, pentru alte centre va fi redus programul. Modificările vor fi făcute și în platforma de vaccinare.

sursă foto: www.digi24.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Pericolele gripei aviare și ale pestei porcine – MozaiQub

Cazurile de gripă aviară au înregistrat o creștere explozivă încă de la începutul anului 2023, răspândindu-se în tot mai multe colțuri ale globului.

Actualitate

Timișoara 2023 – QubArena

Despre ce evenimente vom avea în Timișoara anul acesta, dar și răspunsuri la multe dintre întrebările legate de Deschiderea oficială a TM2023, aflăm în această …

Actualitate

Vrem un oraș curat în care se respectă legile! – MozaiQub

Terenul viran din spatele pieței Mehala din Timișoara, folosită ilegal de câțiva ani ca rampă de gunoi și ca pășune de câteva sute de oi, trezește instituțiile abilitate să aplice legea și să protejeze timișorenii.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru