România poate vinde doze de vaccin

Dată

România poate vinde și dona doze de vaccin anti-Covid-19 altor țări, este Ordonanța de Urgență aprobată de Guvern. Acest lucru permite revânzarea unor doze, iar Ministerul Sănătății poate încheia contracte cu alte state. Sumele rezultate din revânzare se fac venituri la bugetul de stat. România va dona peste 100.000 doze de vaccin Ucrainei şi aproximativ 50.000 doze Serbiei. Autoritățile au anunțat că România va suspenda o parte din dozele de vaccin pe care ar trebui să le primească în perioada următoare pentru a avea un management mai bun al stocurilor, în condițiile în care din cele aproape 15 milioane de doze recepționate până acum, doar 60% au fost folosite, iar vaccinul riscă să iasă din termenul de valabilitate. Mai mult, a scăzut numărul persoanelor vaccinate și al celor care doresc să se vaccineze, motiv pentru care mai multe centre de vaccinare vor fi închise, în timp ce, pentru alte centre va fi redus programul. Modificările vor fi făcute și în platforma de vaccinare.

sursă foto: www.digi24.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru