România depășită la vaccinare

Dată

România începe să fie depășită la capitolul vaccinare în Uniunea Europeană. Țara noastră se află printre ultimele 3 țări la administrarea primei doze după ce la începutul anului era pe locul 6. În luna februarie ocupa locul al treilea la numărul de persoane imunizate cu cea dea doua doză, însă a coborât pe locul 9. Cu cât numărul românilor care se vaccinează scade, cu atât cresc șansele ca la toamnă să avem de-a face cu un val patru al pandemiei. Vara și relaxarea îi determină pe oameni să uite de Covid, însă autoritățile se duc cu vaccinul până la mare și în aeroporturi. Nici maratoanele nu au reușit să mai aducă la prima doză decât cel mult 25 de mii de persoane pe zi în ultima săptămână, la nivel naţional. În comuna Dumbrăvița din județul Timiș s-au vaccinat deja 44% dintre localnici. Specialiștii avertizează, însă că orice persoană nevaccinată și care nu a trecut prin boală reprezintă un risc pentru cel de-al patrlea val de Covid-19.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 24 septembrie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Angajații nevaccinați, testați la trei zile, Timișoara într-un program de guvernare participativă, Studenții timișoreni pot primi finanțări pentru deschiderea afacerilor

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea Politehnica Timișoara? – MozaiQub

Universitatea Politehnica Timișoara își deschide porțile pentru studenți luni, 27 septembrie. Creșterea numărului de cazuri la nivelul Timișoarei și noile restricții impuse de autorități i-a făcut pe studenți să se întrebe cum va începe noul an universitar.

MozaiQub

Cum încep cursurile la UMF Timișoara? – MozaiQub

Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Victor Babeș” din Timișoara a început să își desfășoare activitatea didactică luni, 20 septembrie, studenții trecând în decurs de o săptămână de la predarea exclusiv față în față la un mod de predare hibrid.

MozaiQub

Cum încep cursurile la Centrul Universitar UBB din Reșița? – MozaiQub

Ne aflăm pe ultima sută de metri. Centrul Universitar UBB din Reșița își așteaptă din nou studenții pentru un nou an universitar.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru