România depășită la vaccinare

Dată

România începe să fie depășită la capitolul vaccinare în Uniunea Europeană. Țara noastră se află printre ultimele 3 țări la administrarea primei doze după ce la începutul anului era pe locul 6. În luna februarie ocupa locul al treilea la numărul de persoane imunizate cu cea dea doua doză, însă a coborât pe locul 9. Cu cât numărul românilor care se vaccinează scade, cu atât cresc șansele ca la toamnă să avem de-a face cu un val patru al pandemiei. Vara și relaxarea îi determină pe oameni să uite de Covid, însă autoritățile se duc cu vaccinul până la mare și în aeroporturi. Nici maratoanele nu au reușit să mai aducă la prima doză decât cel mult 25 de mii de persoane pe zi în ultima săptămână, la nivel naţional. În comuna Dumbrăvița din județul Timiș s-au vaccinat deja 44% dintre localnici. Specialiștii avertizează, însă că orice persoană nevaccinată și care nu a trecut prin boală reprezintă un risc pentru cel de-al patrlea val de Covid-19.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum a ajuns Euroins la faliment? – MozaiQub

Euroins este cea mai mare societate de asigurări RCA din România, dar și cea mai reclamată, dată în judecată și sancționată dintre ele.

Actualitate

Oamenii Naturii – QubArena

Faptele bune și energia pozitivă sunt cele care ne antrenează să clădim viitorul generațiilor viitoare. Un astfel de model este Iosif Martinescu, coordonatorul asociației Verde de Banat, invitatul Corinei Gluhovschi la QubArena din această seară.

Rata șomajului în vestul țării – MozaiQub

Rata şomajului în luna ianuarie 2023 a fost de 5,6%, valoare egală cu cea înregistrată în luna decembrie 2022, arată datele Institutului Național de Statistică.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru