România depășită la vaccinare

Dată

România începe să fie depășită la capitolul vaccinare în Uniunea Europeană. Țara noastră se află printre ultimele 3 țări la administrarea primei doze după ce la începutul anului era pe locul 6. În luna februarie ocupa locul al treilea la numărul de persoane imunizate cu cea dea doua doză, însă a coborât pe locul 9. Cu cât numărul românilor care se vaccinează scade, cu atât cresc șansele ca la toamnă să avem de-a face cu un val patru al pandemiei. Vara și relaxarea îi determină pe oameni să uite de Covid, însă autoritățile se duc cu vaccinul până la mare și în aeroporturi. Nici maratoanele nu au reușit să mai aducă la prima doză decât cel mult 25 de mii de persoane pe zi în ultima săptămână, la nivel naţional. În comuna Dumbrăvița din județul Timiș s-au vaccinat deja 44% dintre localnici. Specialiștii avertizează, însă că orice persoană nevaccinată și care nu a trecut prin boală reprezintă un risc pentru cel de-al patrlea val de Covid-19.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru