Risc scăzut de efecte Covid la copii

Dată

Un nou studiu asupra efectelor pe termen lung după îmbolnavirea de Covid-19 în cazul copiilor, vine cu o veste bună. Atât simptomele bolii, cât şi sechelele sunt mult mai puţin grave decât la adulţi. Sub 5% dintre copiii bolnavi de Covid-19 continuă să fie simptomatici după 4 săptămâni, constată noul studiu britanic. Analiza s-a bazat pe datele colectate în perioada dintre redeschiderea școlilor, în toamnă, și vârful valului de iarnă al pandemiei în Marea Britanie. Au participat copii cu vârste între 5 și 17 ani.
În medie, simptomele au durat 5 zile la copiii de până la 11 ani, și 7 zile la cei care au între 12 și 17 ani. Simptomele cele mai frecvente au fost durerile de cap, oboseala, durerile în gât și pierderea mirosului, nu și afecțiuni neurologice grave.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum a ajuns Euroins la faliment? – MozaiQub

Euroins este cea mai mare societate de asigurări RCA din România, dar și cea mai reclamată, dată în judecată și sancționată dintre ele.

Actualitate

Oamenii Naturii – QubArena

Faptele bune și energia pozitivă sunt cele care ne antrenează să clădim viitorul generațiilor viitoare. Un astfel de model este Iosif Martinescu, coordonatorul asociației Verde de Banat, invitatul Corinei Gluhovschi la QubArena din această seară.

Rata șomajului în vestul țării – MozaiQub

Rata şomajului în luna ianuarie 2023 a fost de 5,6%, valoare egală cu cea înregistrată în luna decembrie 2022, arată datele Institutului Național de Statistică.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru