Risc scăzut de efecte Covid la copii

Dată

Un nou studiu asupra efectelor pe termen lung după îmbolnavirea de Covid-19 în cazul copiilor, vine cu o veste bună. Atât simptomele bolii, cât şi sechelele sunt mult mai puţin grave decât la adulţi. Sub 5% dintre copiii bolnavi de Covid-19 continuă să fie simptomatici după 4 săptămâni, constată noul studiu britanic. Analiza s-a bazat pe datele colectate în perioada dintre redeschiderea școlilor, în toamnă, și vârful valului de iarnă al pandemiei în Marea Britanie. Au participat copii cu vârste între 5 și 17 ani.
În medie, simptomele au durat 5 zile la copiii de până la 11 ani, și 7 zile la cei care au între 12 și 17 ani. Simptomele cele mai frecvente au fost durerile de cap, oboseala, durerile în gât și pierderea mirosului, nu și afecțiuni neurologice grave.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

România nu a intrat în Spațiul Schengen – MozaiQub

România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră în spațiul european de liberă circulație nici de această dată, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE.

Actualitate

Premiera filmului „Phoenix – Povestea”- MozaiQub

Premiera filmului „Phoenix – Povestea” a avut loc la Timișoara, la Cinema Victoria, în prezența unui public numeros.

Actualitate

Casa lui Moș Crăciun – VOX

Casa lui Moș Crăciun s-a deschis în Parcul Central din Dumbrăvița. Cu multă bucurie și emoție, copiii l-au întâmpinat pe Moș Crăciun și s-au bucurat de prezența lui.

Actualitate

Epilepsia- o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia nu este o raritate în România. De altfel, statisticile arată că nici mai mult, nici mai puţin de jumătate de milion de români sunt afectaţi de această boală a creierului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru