Risc scăzut de efecte Covid la copii

Dată

Un nou studiu asupra efectelor pe termen lung după îmbolnavirea de Covid-19 în cazul copiilor, vine cu o veste bună. Atât simptomele bolii, cât şi sechelele sunt mult mai puţin grave decât la adulţi. Sub 5% dintre copiii bolnavi de Covid-19 continuă să fie simptomatici după 4 săptămâni, constată noul studiu britanic. Analiza s-a bazat pe datele colectate în perioada dintre redeschiderea școlilor, în toamnă, și vârful valului de iarnă al pandemiei în Marea Britanie. Au participat copii cu vârste între 5 și 17 ani.
În medie, simptomele au durat 5 zile la copiii de până la 11 ani, și 7 zile la cei care au între 12 și 17 ani. Simptomele cele mai frecvente au fost durerile de cap, oboseala, durerile în gât și pierderea mirosului, nu și afecțiuni neurologice grave.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut – MozaiQub

În 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Actualitate

Ştefan Luchian: pictorul sufletului românesc – MozaiQub

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 106 de ani de la trecerea le cele veşnice a pictorului Ştefan Luchian, remarcabil reprezentant al artei moderne româneşti.

Actualitate

Seceta şi recolta din România – VOX

Seceta cauzată de temperaturile neobișnuit de mari afectează recolta din România.

Actualitate

Cele mai mici preţuri la carburanţi – VOX

La finalul acestei săptămâni, adică de la 1 iulie, se anunță ieftiniri ale carburanților. Executivul a anunțat un minus de 50 de bani atât la benzină, cât și la motorină, care ar urma să se aplice direct la pompă, cu toate acestea, preţul carburanţilor rămâne unul ridicat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru