Produsele din plastic interzise – Știrile Qub

Dată

Din 3 iulie, multe produse fabricate din plastic vor dispărea de pe rafturile magazinelor. În mai 2018, Comisia Europeană a propus o directivă care se bazează pe reducerea consumului de pungi de plastic. Directiva a fost dezvoltată pentru a viza cele 10 produse din plastic de unică folosinţă care se găsesc cel mai adesea pe plajele şi mările Europei, precum şi uneltele de pescuit pierdute şi abandonate. Împreună, ele reprezintă 70% din toate deşeurile marine. Problema deşeurilor din plastic este una dintre provocările majore cu care se confruntă oceanele planetei noastre. Printre contribuitorii la această problemă se numără materialele plastice de unică folosinţă, cum ar fi tacâmurile, baloanele, pungile de plastic şi ambalajele. Obiectele mici sunt adesea înghiţite de vieţuitoarele marine. Plasticul în ocean poate rămâne timp de 200 ani, în timp un pahar de plastic poate să dispară în aproximativ 450 de ani.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 24 septembrie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Angajații nevaccinați, testați la trei zile, Timișoara într-un program de guvernare participativă, Studenții timișoreni pot primi finanțări pentru deschiderea afacerilor

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea Politehnica Timișoara? – MozaiQub

Universitatea Politehnica Timișoara își deschide porțile pentru studenți luni, 27 septembrie. Creșterea numărului de cazuri la nivelul Timișoarei și noile restricții impuse de autorități i-a făcut pe studenți să se întrebe cum va începe noul an universitar.

MozaiQub

Cum încep cursurile la UMF Timișoara? – MozaiQub

Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Victor Babeș” din Timișoara a început să își desfășoare activitatea didactică luni, 20 septembrie, studenții trecând în decurs de o săptămână de la predarea exclusiv față în față la un mod de predare hibrid.

MozaiQub

Cum încep cursurile la Centrul Universitar UBB din Reșița? – MozaiQub

Ne aflăm pe ultima sută de metri. Centrul Universitar UBB din Reșița își așteaptă din nou studenții pentru un nou an universitar.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru