Produsele din plastic interzise – Știrile Qub

Dată

Din 3 iulie, multe produse fabricate din plastic vor dispărea de pe rafturile magazinelor. În mai 2018, Comisia Europeană a propus o directivă care se bazează pe reducerea consumului de pungi de plastic. Directiva a fost dezvoltată pentru a viza cele 10 produse din plastic de unică folosinţă care se găsesc cel mai adesea pe plajele şi mările Europei, precum şi uneltele de pescuit pierdute şi abandonate. Împreună, ele reprezintă 70% din toate deşeurile marine. Problema deşeurilor din plastic este una dintre provocările majore cu care se confruntă oceanele planetei noastre. Printre contribuitorii la această problemă se numără materialele plastice de unică folosinţă, cum ar fi tacâmurile, baloanele, pungile de plastic şi ambalajele. Obiectele mici sunt adesea înghiţite de vieţuitoarele marine. Plasticul în ocean poate rămâne timp de 200 ani, în timp un pahar de plastic poate să dispară în aproximativ 450 de ani.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Istoria în prezent – QubArena

Istoria se repetă peste ani, iar moștenirea este cea care stă la baza evoluției. Despre Timișoara capitală și despre istoria presei, vorbim în această seară la QubArena, de la ora 19:00 cu Prof. Dr. Ioan Hațegan – Istoric și cercetător.

Actualitate

Cum ne îngrijim pielea feței – MozaiQub

Preocuparea pentru îngrijirea feței își are originea cu sute de ani în urmă. Simona Andronovici vorbește despre tehnicile de îngrijire la QubConcept, joi de la ora 18:00.

Actualitate

Parc fotovoltaic lângă Covaci – VOX

Consumul de energie electrică al Consiliului Judeţean Timiş şi al instituţiilor subordonate ar putea fi acoperit integral din surse regenerabile.

Actualitate

Ce trebuie să știm despre deviația de sept nazal? – Rețeta compensată

Afecțiunile ORL se pot manifesta prin simptome imperceptibile, moderate sau severe, și pot indica tratament chirurgical și nechirurgical pentru pacienți, în funcție de diagnosticul stabilit de către medicul specialist și de indicațiile de recuperare a funcționalității normale a urechii, a nasului sau a gâtului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru