Produsele din plastic interzise – Știrile Qub

Dată

Din 3 iulie, multe produse fabricate din plastic vor dispărea de pe rafturile magazinelor. În mai 2018, Comisia Europeană a propus o directivă care se bazează pe reducerea consumului de pungi de plastic. Directiva a fost dezvoltată pentru a viza cele 10 produse din plastic de unică folosinţă care se găsesc cel mai adesea pe plajele şi mările Europei, precum şi uneltele de pescuit pierdute şi abandonate. Împreună, ele reprezintă 70% din toate deşeurile marine. Problema deşeurilor din plastic este una dintre provocările majore cu care se confruntă oceanele planetei noastre. Printre contribuitorii la această problemă se numără materialele plastice de unică folosinţă, cum ar fi tacâmurile, baloanele, pungile de plastic şi ambalajele. Obiectele mici sunt adesea înghiţite de vieţuitoarele marine. Plasticul în ocean poate rămâne timp de 200 ani, în timp un pahar de plastic poate să dispară în aproximativ 450 de ani.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru