Problemele copiilor în pandemie

Dată

Tulburările psiho-emoţionale ale copiilor şi adolescenţilor s-au înmulţit în timpul pandemiei, când şcolile s-au închis și au stat în casă. Specialiştii atrag atenţia că, în această perioadă, este nevoie de servicii psihologice de susţinere. Numărul cazurilor de agresivitate din şcoli a crescut după reluarea cursurilor faţă în faţă. Peste 90% din diagnosticele puse de psihologi sunt legate de contextul pandemic, a menționat Gabriela Alexandrescu, directorul executiv al organizaţiei Salvaţi Copiii România. Copiii cei mai afectaţi în pandemie au fost cei marginalizaţi, care trăiesc în familii cu dificultăţi economice. Închiderea grădiniţelor, a şcolilor, accesul redus la servicii sociale şi medicale sunt alte cauze ale suferinţei copiilor, a adăugat aceasta. Un studiu realizat de Salvaţi Copiii România arată că, din peste 600 elevi, aproape 40% au fost diagnosticaţi cu anxietate şi anxietate şcolară, în cazul elevilor de vârstă mică, iar proporţia a crescut la peste 50% în cazul adolescenţilor. Tot la ei s-au înregistrat şi tentative de suicid. Studiul a arătat că impactul pandemiei asupra sănătăţii mintale a copiilor este unul moderat spre sever. O soluţie ar fi formarea profesorilor pentru a încerca să ajute copiii, cu ajutorul Colegiului psihologilor şi al organizaţiilor nonguvernamentale cu experienţă în domeniu. În afară de excesul de ecrane care contribuie la apariţia tulburărilor psiho-emoţionale, a influenţat major şi vremea cu multă ploaie şi lipsă de lumină care a accentuat depresia.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Phoenix povestea – QubArena

Filmul Phoenix povestea are loc în 7 decembrie, la Cinema Victoria. Vorbim în această seară, de la ora 19:00, cu Nicolae Covaci, liderul formației Phoenix și Cristian Nema, regizor.

Actualitate

Diagnoza facială – QubConcept

Ce știm despre pielea noastră? De ce este important s aflăm starea de sănătate a pielii și ce produse să alegem pentru îngrijire, aflăm în această seară, la Qub Concept de la Simona Andronovici.

Actualitate

Epilepsia-o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia este o boală misterioasă ale cărei cauze nu sunt complet elucidate.

Actualitate

Produs în Banat – QubArena

Preocuparea pentru binele comunității capătă încet, încet alte dimensiuni. Oamenii încep sa înțeleagă de ce este nevoie să ne implicăm , să cerem și să fim uniți. Vorbim despre toate acestea și despre mai multe la Qub Arena, cu Cătălin Tiuch, președintele GAL Timișoara.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru