Problemele copiilor în pandemie

Dată

Tulburările psiho-emoţionale ale copiilor şi adolescenţilor s-au înmulţit în timpul pandemiei, când şcolile s-au închis și au stat în casă. Specialiştii atrag atenţia că, în această perioadă, este nevoie de servicii psihologice de susţinere. Numărul cazurilor de agresivitate din şcoli a crescut după reluarea cursurilor faţă în faţă. Peste 90% din diagnosticele puse de psihologi sunt legate de contextul pandemic, a menționat Gabriela Alexandrescu, directorul executiv al organizaţiei Salvaţi Copiii România. Copiii cei mai afectaţi în pandemie au fost cei marginalizaţi, care trăiesc în familii cu dificultăţi economice. Închiderea grădiniţelor, a şcolilor, accesul redus la servicii sociale şi medicale sunt alte cauze ale suferinţei copiilor, a adăugat aceasta. Un studiu realizat de Salvaţi Copiii România arată că, din peste 600 elevi, aproape 40% au fost diagnosticaţi cu anxietate şi anxietate şcolară, în cazul elevilor de vârstă mică, iar proporţia a crescut la peste 50% în cazul adolescenţilor. Tot la ei s-au înregistrat şi tentative de suicid. Studiul a arătat că impactul pandemiei asupra sănătăţii mintale a copiilor este unul moderat spre sever. O soluţie ar fi formarea profesorilor pentru a încerca să ajute copiii, cu ajutorul Colegiului psihologilor şi al organizaţiilor nonguvernamentale cu experienţă în domeniu. În afară de excesul de ecrane care contribuie la apariţia tulburărilor psiho-emoţionale, a influenţat major şi vremea cu multă ploaie şi lipsă de lumină care a accentuat depresia.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut – MozaiQub

În 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Actualitate

Ştefan Luchian: pictorul sufletului românesc – MozaiQub

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 106 de ani de la trecerea le cele veşnice a pictorului Ştefan Luchian, remarcabil reprezentant al artei moderne româneşti.

Actualitate

Seceta şi recolta din România – VOX

Seceta cauzată de temperaturile neobișnuit de mari afectează recolta din România.

Actualitate

Cele mai mici preţuri la carburanţi – VOX

La finalul acestei săptămâni, adică de la 1 iulie, se anunță ieftiniri ale carburanților. Executivul a anunțat un minus de 50 de bani atât la benzină, cât și la motorină, care ar urma să se aplice direct la pompă, cu toate acestea, preţul carburanţilor rămâne unul ridicat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru