Pregătiri pentru a treia doză de vaccin

Dată

Ungaria este prima ţară din Europa în care se poate administra cea de-a treia doză de vaccin anti-Covid-19. Doza poate fi solicitată de persoanele care au primit a doua doză de vaccin cu cel puţin patru luni în urmă. Conform specialiştilor, administrarea celei de-a treia doze de vaccin este recomandată persoanelor în vârstă şi celor cu boli cronice, însă se pot prezenta la vaccinare şi persoanele cu sistemul imunitar mai slab. În multe centre s-au făcut deja primele programări şi locurile au fost ocupate în totalitate, însă, alături de cele existente, se vor deschide şi noi puncte de vaccinare. Din cauza variantei Delta, persoanele care nu s-au vaccinat încă sunt într-un pericol mai mare decât oricând, a atras atenţia premierul Viktor Orban. Vârstnicii care nu au acceptat până acum vaccinul vor primi vizite personale pentru a fi convinşi, a mai susținut premierul.
Marea Britanie și Germania anunță, de asemenea că din septembrie vor administra a treia doză de vaccin persoanelor în vârstă ori cu imunitatea scăzută. În Marea Britanie programul se va derula în farmacii, pentru a le permite medicilor să se concentreze asupra celorlalți pacienți. Și autoritățile germane vor trimite echipe mobile în aziluri ca să vaccineze vârstnicii cu a treia doză de Pfizer-sau Moderna indiferent de tipul primelor două doze de vaccin primite anterior.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Cum profesionalizăm administrațiile – QubArena

Singura șansă a românilor o reprezintă profesionalizarea instituțiilor și oamenilor, strategiile de lungă durată, menținerea și punerea loc în practică, armonizarea în interesul public, între politic și administrație.

Actualitate

Greva profesorilor continuă – Vox

Profesorii intră în a doua săptămână de grevă generală după mai multe runde de negocieri între Guvern și reprezentanții sindicatelor.

Actualitate

Pro Musica – o poveste frumoasă! – QubArena

Inițiativele independente ale membrilor comunității sunt cele care asigură păstrarea patrimoniului cultural al Timișoarei. Despre un astfel de proiect frumos, despre o formație emblematica a Rock ului românesc, vorbim la QubArena, Corina Gluhovschi si regizorul Gheorghe Șfeițer si cu coordonatorul proiectului, Ilie Sârbu. Emisiunea poate fi urmărită pe canalele de cablu, pe canalul de YouTube al QubTv, pe pagina de Facebook QubTv si pe site-ul www.qubtv.ro

Actualitate

Președintele Germaniei, în premieră la Timișoara

Frank Walter Steinmeier, președintele Germaniei se află în prima sa vizită la Timișoara. După o scurtă vizită în capitală, urmată de o oprire și la Sibiu, acesta a ajuns și la Timișoara. Aici, a avut programate mai multe întâlniri.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru