Pregătiri pentru a treia doză de vaccin

Dată

Ungaria este prima ţară din Europa în care se poate administra cea de-a treia doză de vaccin anti-Covid-19. Doza poate fi solicitată de persoanele care au primit a doua doză de vaccin cu cel puţin patru luni în urmă. Conform specialiştilor, administrarea celei de-a treia doze de vaccin este recomandată persoanelor în vârstă şi celor cu boli cronice, însă se pot prezenta la vaccinare şi persoanele cu sistemul imunitar mai slab. În multe centre s-au făcut deja primele programări şi locurile au fost ocupate în totalitate, însă, alături de cele existente, se vor deschide şi noi puncte de vaccinare. Din cauza variantei Delta, persoanele care nu s-au vaccinat încă sunt într-un pericol mai mare decât oricând, a atras atenţia premierul Viktor Orban. Vârstnicii care nu au acceptat până acum vaccinul vor primi vizite personale pentru a fi convinşi, a mai susținut premierul.
Marea Britanie și Germania anunță, de asemenea că din septembrie vor administra a treia doză de vaccin persoanelor în vârstă ori cu imunitatea scăzută. În Marea Britanie programul se va derula în farmacii, pentru a le permite medicilor să se concentreze asupra celorlalți pacienți. Și autoritățile germane vor trimite echipe mobile în aziluri ca să vaccineze vârstnicii cu a treia doză de Pfizer-sau Moderna indiferent de tipul primelor două doze de vaccin primite anterior.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Machu Picchu, povestea unui oraş pierdut – MozaiQub

În 24 iulie 1911, a fost redescoperit Machu Picchu, „oraşul pierdut al incaşilor”, de către arheologul american Hiram Bingham.

Actualitate

Ştefan Luchian: pictorul sufletului românesc – MozaiQub

Astăzi, 28 iunie, se împlinesc 106 de ani de la trecerea le cele veşnice a pictorului Ştefan Luchian, remarcabil reprezentant al artei moderne româneşti.

Actualitate

Seceta şi recolta din România – VOX

Seceta cauzată de temperaturile neobișnuit de mari afectează recolta din România.

Actualitate

Cele mai mici preţuri la carburanţi – VOX

La finalul acestei săptămâni, adică de la 1 iulie, se anunță ieftiniri ale carburanților. Executivul a anunțat un minus de 50 de bani atât la benzină, cât și la motorină, care ar urma să se aplice direct la pompă, cu toate acestea, preţul carburanţilor rămâne unul ridicat.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru