Pregătiri pentru a treia doză de vaccin

Dată

Ungaria este prima ţară din Europa în care se poate administra cea de-a treia doză de vaccin anti-Covid-19. Doza poate fi solicitată de persoanele care au primit a doua doză de vaccin cu cel puţin patru luni în urmă. Conform specialiştilor, administrarea celei de-a treia doze de vaccin este recomandată persoanelor în vârstă şi celor cu boli cronice, însă se pot prezenta la vaccinare şi persoanele cu sistemul imunitar mai slab. În multe centre s-au făcut deja primele programări şi locurile au fost ocupate în totalitate, însă, alături de cele existente, se vor deschide şi noi puncte de vaccinare. Din cauza variantei Delta, persoanele care nu s-au vaccinat încă sunt într-un pericol mai mare decât oricând, a atras atenţia premierul Viktor Orban. Vârstnicii care nu au acceptat până acum vaccinul vor primi vizite personale pentru a fi convinşi, a mai susținut premierul.
Marea Britanie și Germania anunță, de asemenea că din septembrie vor administra a treia doză de vaccin persoanelor în vârstă ori cu imunitatea scăzută. În Marea Britanie programul se va derula în farmacii, pentru a le permite medicilor să se concentreze asupra celorlalți pacienți. Și autoritățile germane vor trimite echipe mobile în aziluri ca să vaccineze vârstnicii cu a treia doză de Pfizer-sau Moderna indiferent de tipul primelor două doze de vaccin primite anterior.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru