Pandemia la zi

Dată

54 de cazuri noi de Covid-19 sunt raportate în România, ajungându-se la un total de 1.081.174 de cazuri, dintre acestea 1.045.351 de persoane au fost declarate vindecate. Astfel, în ultimele 24 de ore, în județul Hunedoara s-au înregistrat 4 cazuri, în Dolj sunt 6 cazuri, Timișul are și el 4 cazuri, în timp ce județele Arad, Gorj, Caraș-Severin și Mehedinți nu au înregistrat niciun caz nou. Incidența cazurilor de îmbolnăvire este la Arad de 0,03 la mia de locuitori, în Caraș-Severin tot 0,03, Doljul are o incidență de 0.06, Gorjul de 0.01, Hunedoara 0,01, Mehedinți 0,01, iar județul Timiș are o incidență de 0,04 la mia de locuitori.
România are înregistrate 34.197 de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu SARS-COV-2, un deces înregistrându-se în ultimele 24 de ore și alte 28 de decese sunt anterior intervalului mai devreme menționat și au fost introduse în baza de date în urma verificărilor și actualizărilor efectuate. 311 persoane infectate cu SARS-COV-2 mai sunt internate în România, dintre care 58 sunt pe secțiile de Terapie Intensivă.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru