Noua hotărâre pentru desfăşurarea cursurilor

Dată

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât modul în care se vor desfăşura, în condiţii de siguranţă, cursurile cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar.
Astfel că, va fi eliminată cerința conform căreia cel puțin 60% din angajații unei unități de învățământ trebuie să fie vaccinați pentru ca orele să se desfășoare față în față, în localitățile unde rata de infectare cu coronavirus trece de 3/1000 de locuitori.
Potrivit autorităților naționale, școlile vor putea ține cursuri față în față în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor destinate pacienților Covid-19 este de cel mult 75%. Dacă se trece de acest prag, toate școlile din județul respectiv trec în sistem online. Pentru redeschiderea școlilor este necesar ca acest grad de ocupare să scadă sub 70%. De asemenea, în hotărârea adoptată se precizează şi că orele se vor suspenda pentru 10 zile la apariția a trei cazuri confirmate pozitiv într-o clasă, față de un caz cum este acum.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Genetica medicală și bolile rare – Rețeta Compensată

Așa numitele “boli rare” sunt boli care afectează un mic număr de persoane şi apar probleme foarte specifice legate de raritatea lor.

Actualitate

Rețelele sociale și stima de sine – MozaiQub

Tehnologie Viteză. Rețele de socializare. Toate acestea sunt interconectate, iar tranziția între viața reală și socializarea virtuală s-a făcut într-un ritm accelerat.

Actualitate

Cum recuperăm adevărul Revoluției din Decembrie 1989? – QubArena

IRRD ar putea să devină inițiatorul scoaterii adevărului la suprafață despre Decembrie 1989.

Actualitate

Istoria capitalelor culturale – MozaiQub

Programul Capitala Culturala a Europei a apărut/ a fost înființat/ a luat naștere în 1985, când ministrul grec al culturii, Melina Mercouri, și ministrul francez al culturii, Jack Lang, au propus ideea de a desemna anual un oraș ca simbol cultural al Uniunii Europene.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru