Nou focar de pestă porcină

Dată

Încă două focare de pestă porcină africană au fost confirmate în județul Arad. Acestea au fost descoperite în exploatațiile nonprofesionale din satele Laz și Dezna. Se vor institui zone de protecție pe o rază de 3 km în jurul focarelor pe raza localităților Laz, respectiv: Dezna, Buhani, Slatina de Criș, Rănușa. În zonele de protecție și supraveghere, se vor institui următoarele măsuri: porcinele se vor ține închise în curte, fără acces la pășunat și bălți, de asemenea toate cazurile de îmbolnăvire sau moarte la porcinele din curtea proprie vor fi anunțate, fără întârziere, medicului veterinar. Până la clarificarea situației sub aspect epidemiologic din exploatația afectată, se interzice organizarea pe teritoriul localităților menționate a piețelor, târgurilor sau expozițiilor de păsări și animale, iar toți cetățenii din localitățile menționate sunt obligați să respecte aceste măsuri, adoptate în baza actelor normative în vigoare de Centrul Local de Combatere a Bolilor.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 27 septembrie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Norul de poluanţi a ajuns în România, Se caută agenți și ofițeri de poliție, Nevoie de reparații pentru Muzeul din Sasca Montană, Drumul județean Lipova – Neudorf modernizat, Câți elevi vor învăța online, Deficit al comerțului cu produselor agroalimentare, Prima bancnotă din România pe care va apărea chipul unei femei, Burse de studiu în Marea Britanie pentru elevii de clasa a X-a

MozaiQub

Cum încep cursurile la USAMVB Timișoara și la Universitatea din Craiova? – MozaiQub

Situaţia începerii anului universitar pentru studenţii Universităţii din Craiova rămâne, încă, una neclară, deciziile de organizare şi desfăşurare a cursurilor urmând a fi discutate pe parcursul zilei de astăzi, într-o şedinţă a conducerii

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea de Vest Timișoara? – MozaiQub

Universitatea de Vest din Timișoara îi așteaptă pe studenți în noul an universitar de luni, 27 septembrie. Pentru studenții din cadrul facultăților de la Universitatea de Vest cursurile încep diferit. Unii dintre ei vor merge fizic la cursuri, alții le vor susține online.

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea Politehinica Timișoara? – MozaiQub

Universitatea Politehnica Timișoara își deschide porțile pentru studenți luni, 27 septembrie. Creșterea numărului de cazuri la nivelul Timișoarei și noile restricții impuse de autorități i-a făcut pe studenți să se întrebe cum va începe noul an universitar.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru