Noi servicii în farmacii

Dată

Farmaciştii vor putea acorda mult mai multe servicii pe lângă cele actuale, pentru care vor face cursuri speciale. Ei vor putea măsura tensiunea, glicemia şi colesterolul cu teste rapide, dar vor avea dreptul să și evalueze medicaţia pacienţilor cu tensiune mare, diabet sau afecțiuni pulmonare.
Bolnavii cu diverse afecţiuni cronice, care au prescrise cinci sau mai multe medicamente în acelaşi timp, vor putea cere sfatul farmacistului pentru a afla dacă unele medicamente le fac rău. Cu acordul pacientului, farmacistul va putea transmite medicului dacă ar trebui făcute unele schimbări în tratament. Oamenii ar putea să îşi facă la farmacie şi vaccinul antigripal, iar sfaturi despre vaccinarea împotriva Covid-19, va putea oferi orice farmacist. Pe lista serviciilor noi se numără şi consilierea pentru contracepţia de urgenţă, renunţarea la fumat sau pentru o alimentaţie sănătoasă.
Tarifele pentru noile servicii vor fi stabilite pe baza ghidurilor transmise de Ministerul Sănătății, iar o parte dintre acestea ar putea fi gratuite, de la anul, cel mai probabil.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Descoperim oameni și fapte frumoase – QubArena

Oamenii cărora le pasă sunt lângă noi și ne propunem să îi descoperim și să vorbim cu si despre ei.

Actualitate

A X-a ediție a salonului de carte Bookfest Timișoara – MozaiQub

Cea de-a X-a ediție a Salonului de Carte Bookfest Timișoara a adus la Centrul Regional de Afaceri, cele mai bune cărți ale momentului.

Actualitate

Doliu în muzica populară. A murit artistul Tiberiu Ceia – VOX

Tiberiu Ceia, artistul care reprezenta cu mândrie Banatul, a murit la 29 martie, la vârsta de 82 de ani. Artistul a trăit toată viaţa cu drag de folclor și de scenă.

Actualitate

Când consultăm medicul alergolog? – Rețeta Compensată

Într-o lume în care stresul cotidian și poluarea se intersectează tot mai des cu sisteme imunitare din ce în ce mai slăbite, numărul persoanelor afectate de diverse tipuri de alergii se află într-o continuă creștere.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru