Noi servicii în farmacii

Dată

Farmaciştii vor putea acorda mult mai multe servicii pe lângă cele actuale, pentru care vor face cursuri speciale. Ei vor putea măsura tensiunea, glicemia şi colesterolul cu teste rapide, dar vor avea dreptul să și evalueze medicaţia pacienţilor cu tensiune mare, diabet sau afecțiuni pulmonare.
Bolnavii cu diverse afecţiuni cronice, care au prescrise cinci sau mai multe medicamente în acelaşi timp, vor putea cere sfatul farmacistului pentru a afla dacă unele medicamente le fac rău. Cu acordul pacientului, farmacistul va putea transmite medicului dacă ar trebui făcute unele schimbări în tratament. Oamenii ar putea să îşi facă la farmacie şi vaccinul antigripal, iar sfaturi despre vaccinarea împotriva Covid-19, va putea oferi orice farmacist. Pe lista serviciilor noi se numără şi consilierea pentru contracepţia de urgenţă, renunţarea la fumat sau pentru o alimentaţie sănătoasă.
Tarifele pentru noile servicii vor fi stabilite pe baza ghidurilor transmise de Ministerul Sănătății, iar o parte dintre acestea ar putea fi gratuite, de la anul, cel mai probabil.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 26 noiembrie 2021

Titlurile zilei: Echipamente medicale pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu, 29 noiembrie, zi liberă, Timișorenii, așteptați la Târgul de Crăciun.

QubArena

Despre povețe și cum ne raportăm la ele – QubArena

Despre solidaritate și implicare, despre importanța rugăciunii și cum să facem față vremurilor grele în care trăim, discutăm în această ediție QubArena Alături de Protopopul Protopopiatului Ortodox Timișoara, Părintele Zaharia Pereș.

MozaiQub

Ziua Clinicii Universitare Bega – MozaiQub

Maternitatea Bega din Timișoara a primit binecuvântarea Înalt Preasfințitului Ioan Mitropolitul Banatului.

Transporturi & Turism

Termen de valabilitate al pașaportului de vaccinare

Uniunea Europeană recomandă un termen de expirare de 9 luni a pașaportului de vaccinare, pentru toți cei care vor să călătorească în țările membre.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru