Noi servicii în farmacii

Dată

Farmaciştii vor putea acorda mult mai multe servicii pe lângă cele actuale, pentru care vor face cursuri speciale. Ei vor putea măsura tensiunea, glicemia şi colesterolul cu teste rapide, dar vor avea dreptul să și evalueze medicaţia pacienţilor cu tensiune mare, diabet sau afecțiuni pulmonare.
Bolnavii cu diverse afecţiuni cronice, care au prescrise cinci sau mai multe medicamente în acelaşi timp, vor putea cere sfatul farmacistului pentru a afla dacă unele medicamente le fac rău. Cu acordul pacientului, farmacistul va putea transmite medicului dacă ar trebui făcute unele schimbări în tratament. Oamenii ar putea să îşi facă la farmacie şi vaccinul antigripal, iar sfaturi despre vaccinarea împotriva Covid-19, va putea oferi orice farmacist. Pe lista serviciilor noi se numără şi consilierea pentru contracepţia de urgenţă, renunţarea la fumat sau pentru o alimentaţie sănătoasă.
Tarifele pentru noile servicii vor fi stabilite pe baza ghidurilor transmise de Ministerul Sănătății, iar o parte dintre acestea ar putea fi gratuite, de la anul, cel mai probabil.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Ce nu știm despre Decembrie `89? – QubArena

Vorbim în această seară la QubArena, de la ora 19:00, cu cercetătorul Prof. Univ. Dr. Miodrag Milin și Prof. Dr. Adrian Kali.

Actualitate

Bujorul „floarea națională a României” – MozaiQub

Bujorul este declarat „floare naţională a României”, conform unui act normativ adoptat de Camera Deputaților.

Actualitate

Luna securității cibernetice – VOX

Octombrie este luna securității cibernetice, de 10 ani, la nivelul Uniunii Europene.

Actualitate

Îngrijirea corectă a pielii feței – MozaiQub

Ca să înțelegem tehnicile de ingrijire a pielii trebuie să cunoaștem structura și mecanismul de funcționare a acesteia.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru