Noi restricţii în Europa

Dată

Ţările europene caută să impună reguli mai dure pentru persoanele care refuză vaccinarea, în contextul în care numărul de infecţii este în continuă creştere, iar procesul de vaccinare a populaţiei a încetinit.
Germania urmează să ceară cetăţenilor prezentarea dovezii vaccinării sau un test negativ pentru a putea merge cu autobuzul sau cu trenul, aceste noi propuneri venind în completarea celor deja existente referitoare la accesul în localuri şi săli de cinema.
Aproape două treimi dintre germani sunt complet vaccinaţi cu schema completă, însă infectările cresc într-un mod alarmant, Germania atingând cea mai mare rată de infectare de la începutul pandemiei, cu o medie de aproape 40.000 de cazuri noi pe zi.
În acelaşi timp, în Austria, oamenilor nevaccinaţi, adică mai mult de o treime din populaţia totală, li s-a interzis să mai iasă din case, fără un motiv întemeiat. Excepţie de la această restricţie o fac doar cei care se deplasează la locul de muncă şi cei care îşi cumpără alimente.
Franța a introdus și ea noi restricții din cauza numărului în creștere de infectări noi, ţara intrând în stare de alertă sanitară.
Țări precum Spania și Portugalia, unde rata vaccinării este printre cele mai mari din Europa, au reușit să evite deocamdată efectele noului val de infectări cu Covid-19. În cele două țări iberice, rata zilnică rămânând mai mică de 5.000, respectiv 2.000 de cazuri conform Organizației Mondiale a Sănătății.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Autostrada Lugoj-Deva, mai are de așteptat – VOX

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntatcă a încheiat, procesul de evaluare a ofertelor depuse pentru „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva, intre Margina și Holdea.

Actualitate

Epidemiile în istorie – Marea Ciumă – MozaiQub

De milenii, omenirea luptă cu un duşman invizibil. Alături de catastrofe naturale, foamete şi războaie, micile vietăţi microscopice au punctat în paginile de istorie, devastând teritorii întinse şi punând în pericol existenţa unor popoare

Actualitate

Noi reglementări pentru consumatori – VOX

ANPC a stabilit modalitățile de aducere la cunoștința consumatorilor a informațiilor referitoare la produsele finite sau mâncărurile preparate oferite spre comercializare consumatorului, pentru consumul pe loc sau la domiciliu, de către unitățile de restaurație colectivă.

Actualitate

Cum ne incalzim in siguranta iarna aceasta? – QubArena

Sezonul rece, lantul de scumpiri, intreruperile furnizarii de agent termic sunt factori determinanti pentru cautarea solutiilor mai putin costisitoare, dar de cele mai multe ori periculoase.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru