Noi restricţii în Europa

Dată

Ţările europene caută să impună reguli mai dure pentru persoanele care refuză vaccinarea, în contextul în care numărul de infecţii este în continuă creştere, iar procesul de vaccinare a populaţiei a încetinit.
Germania urmează să ceară cetăţenilor prezentarea dovezii vaccinării sau un test negativ pentru a putea merge cu autobuzul sau cu trenul, aceste noi propuneri venind în completarea celor deja existente referitoare la accesul în localuri şi săli de cinema.
Aproape două treimi dintre germani sunt complet vaccinaţi cu schema completă, însă infectările cresc într-un mod alarmant, Germania atingând cea mai mare rată de infectare de la începutul pandemiei, cu o medie de aproape 40.000 de cazuri noi pe zi.
În acelaşi timp, în Austria, oamenilor nevaccinaţi, adică mai mult de o treime din populaţia totală, li s-a interzis să mai iasă din case, fără un motiv întemeiat. Excepţie de la această restricţie o fac doar cei care se deplasează la locul de muncă şi cei care îşi cumpără alimente.
Franța a introdus și ea noi restricții din cauza numărului în creștere de infectări noi, ţara intrând în stare de alertă sanitară.
Țări precum Spania și Portugalia, unde rata vaccinării este printre cele mai mari din Europa, au reușit să evite deocamdată efectele noului val de infectări cu Covid-19. În cele două țări iberice, rata zilnică rămânând mai mică de 5.000, respectiv 2.000 de cazuri conform Organizației Mondiale a Sănătății.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Actualitate

De ce inventica românească nu este valorizată în România? – QubArena

Cercetarea si inventica din România sunt neglijate de zeci de ani , deși pot sa fie surse importante de plus valoare pentru economia România. În
Actualitate

Legendele rockului cântă la Timișoara

„Rock for life”, concertul umanitar care reunește câteva nume legendare ale rockului românesc - Phoenix, Cargo, Mircea Baniciu, Implant pentru refuz va avea loc, joi,7
Actualitate

Timpark începe să elibereze abonamente de parcare pentru anul 2024 – VOX

Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Timișoara - TIMPARK anunță eliberarea abonamentelor de parcare pentru anul 2024 din 8 decembrie.
Actualitate

Sfântul Nicolae. Tradiții și obiceiuri străvechi – VOX

Sfântul Nicolae, unul dintre cei mai îndrăgiți și populari sfinți ai creștinătății, este sărbătorit în 6 decembrie. Se spune că păzește soarele care încearcă să

Alte
știri