Noi restricții aprobate de CJSU Timiș

Dată

Începând de astăzi, 28 septembrie, se aplică noi restricții. Comitetul Județean pentru Situații de urgență a aprobat hotărârea în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș.
Astfel, Dudeștii Noi, Dumbrava, Dumbrăvița, Moșnița Nouă și Pădureni au fost trecute pe anexa 1, rata de infectare fiind mai mare de 7,5 la mia de locuitori. În aceste localități, persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții, iar nevaccinaților le trebuie declarații în intervalul 20.00-05.00. În acest scenariu, magazinele sunt deschise până la ora 18
Municipiul Timișoara, alături de Ghiroda, Giroc, Otelec, Parța și Șag au trecut pe anexa 2, rata de infectare fiind mai mare de 6 și mai mică de 7,5 la mia de locuitori. Și în acest caz, vaccinații pot circula fără restricții, iar de vineri până duminică, nevaccinații, pentru a se deplasa în intervalul 20:00-05:00, trebuie să prezinte declarația pe proprie răspundere. Magazinele au program normal de luni până joi, iar de vineri până duminică, acestea se închid la ora 18:00. De asemenea, restaurantele, cafenelele, sălile de sport și bazinele de înot sunt închise, iar evenimentele private, competițiile sportive, workshop-urile și conferințele sunt interzise.
Timișoara este primul mare oraș care a trecut de incidența de 6 la mie, astăzi, incidența cumulată din ultimele 14 zile este de 7,15.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Rusaliile: Semnificație, tradiție și obiceiuri – MozaiQub

Pogorârea Duhului Sfânt sau Rusaliile este sărbătoarea creștină care comemorează pogorârea Sfântului Spirit asupra ucenicilor lui Hristos și se celebrează anual la 50 de zile după Înviere.

Actualitate

Primăria Timișoara lansează un nou concurs pentru ocuparea unor posturi vacante – VOX

Primăria Timișoara organizează un concurs de recrutare, cu proba scrisă în 4 iulie, pentru ocuparea pe durată nedeterminată a 7 funcții publice de execuție vacante din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului orașului.

Actualitate

Are nevoie jurnalismul de legislație proprie?

De ce avem nevoie de legi bune? Despre legea presei vorbesc la Dialogurile Qub, avocat Luminița Țundrea și Corina Gluhovschi, director QUBTV

Actualitate

S-a încheiat prima etapă a proiectului „Unitate în diversitate- basme românești și africane” – VOX

Cultura și educația sunt factori decisivi pentru dezvoltarea unei comunități, iar dialogul dintre cele două poate contribui la combaterea discriminării și creșterea coeziunii sociale.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru