Noi restricții aprobate de CJSU Timiș

Dată

Începând de astăzi, 28 septembrie, se aplică noi restricții. Comitetul Județean pentru Situații de urgență a aprobat hotărârea în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș.
Astfel, Dudeștii Noi, Dumbrava, Dumbrăvița, Moșnița Nouă și Pădureni au fost trecute pe anexa 1, rata de infectare fiind mai mare de 7,5 la mia de locuitori. În aceste localități, persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții, iar nevaccinaților le trebuie declarații în intervalul 20.00-05.00. În acest scenariu, magazinele sunt deschise până la ora 18
Municipiul Timișoara, alături de Ghiroda, Giroc, Otelec, Parța și Șag au trecut pe anexa 2, rata de infectare fiind mai mare de 6 și mai mică de 7,5 la mia de locuitori. Și în acest caz, vaccinații pot circula fără restricții, iar de vineri până duminică, nevaccinații, pentru a se deplasa în intervalul 20:00-05:00, trebuie să prezinte declarația pe proprie răspundere. Magazinele au program normal de luni până joi, iar de vineri până duminică, acestea se închid la ora 18:00. De asemenea, restaurantele, cafenelele, sălile de sport și bazinele de înot sunt închise, iar evenimentele private, competițiile sportive, workshop-urile și conferințele sunt interzise.
Timișoara este primul mare oraș care a trecut de incidența de 6 la mie, astăzi, incidența cumulată din ultimele 14 zile este de 7,15.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

România nu a intrat în Spațiul Schengen – MozaiQub

România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră în spațiul european de liberă circulație nici de această dată, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE.

Actualitate

Premiera filmului „Phoenix – Povestea”- MozaiQub

Premiera filmului „Phoenix – Povestea” a avut loc la Timișoara, la Cinema Victoria, în prezența unui public numeros.

Actualitate

Casa lui Moș Crăciun – VOX

Casa lui Moș Crăciun s-a deschis în Parcul Central din Dumbrăvița. Cu multă bucurie și emoție, copiii l-au întâmpinat pe Moș Crăciun și s-au bucurat de prezența lui.

Actualitate

Epilepsia- o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia nu este o raritate în România. De altfel, statisticile arată că nici mai mult, nici mai puţin de jumătate de milion de români sunt afectaţi de această boală a creierului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru