Noi restricții aprobate de CJSU Timiș

Dată

Începând de astăzi, 28 septembrie, se aplică noi restricții. Comitetul Județean pentru Situații de urgență a aprobat hotărârea în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș.
Astfel, Dudeștii Noi, Dumbrava, Dumbrăvița, Moșnița Nouă și Pădureni au fost trecute pe anexa 1, rata de infectare fiind mai mare de 7,5 la mia de locuitori. În aceste localități, persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții, iar nevaccinaților le trebuie declarații în intervalul 20.00-05.00. În acest scenariu, magazinele sunt deschise până la ora 18
Municipiul Timișoara, alături de Ghiroda, Giroc, Otelec, Parța și Șag au trecut pe anexa 2, rata de infectare fiind mai mare de 6 și mai mică de 7,5 la mia de locuitori. Și în acest caz, vaccinații pot circula fără restricții, iar de vineri până duminică, nevaccinații, pentru a se deplasa în intervalul 20:00-05:00, trebuie să prezinte declarația pe proprie răspundere. Magazinele au program normal de luni până joi, iar de vineri până duminică, acestea se închid la ora 18:00. De asemenea, restaurantele, cafenelele, sălile de sport și bazinele de înot sunt închise, iar evenimentele private, competițiile sportive, workshop-urile și conferințele sunt interzise.
Timișoara este primul mare oraș care a trecut de incidența de 6 la mie, astăzi, incidența cumulată din ultimele 14 zile este de 7,15.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Jurnalul Qub – 15 octombrie 2021

Titlurile zilei: Nevoie de sânge la Timișoara, Noul regulament al locurilor de parcare, Vaccinarea antigripală, întârzie să înceapă, Certificatul verde devine obligatoriu în Italia.

Politică & Administrație

Lucrări de reabilitare scoase la licitație

Lucrări de reabilitare scoase la licitație de către Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova.

Sănătate & Sport

Vaccinarea antigripală întârzie să înceapă

Campania gratuită de vaccinare împotriva gripei sezoniere trebuia să înceapă de cel puțin 2 săptămâni

Sănătate & Sport

Tot mai mulți români consumă droguri

Numărul românilor care consumă droguri continuă să crească, ajugand la apoximativ un milion.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru