Noi restricții aprobate de CJSU Timiș

Dată

Începând de astăzi, 28 septembrie, se aplică noi restricții. Comitetul Județean pentru Situații de urgență a aprobat hotărârea în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș.
Astfel, Dudeștii Noi, Dumbrava, Dumbrăvița, Moșnița Nouă și Pădureni au fost trecute pe anexa 1, rata de infectare fiind mai mare de 7,5 la mia de locuitori. În aceste localități, persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții, iar nevaccinaților le trebuie declarații în intervalul 20.00-05.00. În acest scenariu, magazinele sunt deschise până la ora 18
Municipiul Timișoara, alături de Ghiroda, Giroc, Otelec, Parța și Șag au trecut pe anexa 2, rata de infectare fiind mai mare de 6 și mai mică de 7,5 la mia de locuitori. Și în acest caz, vaccinații pot circula fără restricții, iar de vineri până duminică, nevaccinații, pentru a se deplasa în intervalul 20:00-05:00, trebuie să prezinte declarația pe proprie răspundere. Magazinele au program normal de luni până joi, iar de vineri până duminică, acestea se închid la ora 18:00. De asemenea, restaurantele, cafenelele, sălile de sport și bazinele de înot sunt închise, iar evenimentele private, competițiile sportive, workshop-urile și conferințele sunt interzise.
Timișoara este primul mare oraș care a trecut de incidența de 6 la mie, astăzi, incidența cumulată din ultimele 14 zile este de 7,15.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Traseu de drumeție la marginea Timișoarei – VOX

„Tărâmul aventurilor” a fost amenajat lângă Timișoara, cel mai mare traseu cu obstacole din țară, cu o lungime de peste 3.000 pași.

Actualitate

Venituri salariale pentru mamele în concediu de maternitate

Mamele aflate in concediu pentru creşterea copilului pot obţine venituri de natură salarială pe perioada concediului cu condiţia ca aceste venituri să nu depăşească 6250 de lei pe an, adica de 5 ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit de legislaţia aplicabilă.

Actualitate

Centru medical la Dudeștii Vechi – VOX

La Dudeștii Vechi are loc astăzi deschiderea oficială a Centrului Medical din localitate, finanțat prin Programul național de dezvoltare locală.

Actualitate

Atenție la caniculă!

Măsurile pe care trebuie să le cunoască atât angajații cat si angajatorii crează conditii de muncă optime, încredere reciprocă, dar și respectarea legilor.
Munca în condiții de caniculă este unul dintre exemple supuse atenției de către Dr. Flavius Cioca, Specialist medicina muncii

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru