Noi măsuri de relaxare

Dată

De la 1 Iunie, activităţile culturale, artistice şi de divertisment pot fi organizate şi desfăşurate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 1.000 persoane. Participarea este permisă doar pentru cei care sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, cei care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR pentru infecţia cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore. Mai mult, pot circula în grupuri 8 persoane care nu aparțin aceleiași familii. Organizarea de evenimente private precum nunţi, botezuri, mese festive este permisă cu participarea a maximum 70 de persoane în spaţii deschise, sau cu participarea a maximum 50 de persoane în spaţii închise. Organizatorul poate decide organizarea şi desfăşurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanţi dacă toţi fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi este asigurată o suprafaţă de minim 4 mp/persoană. Organizarea de cursuri de instruire şi workshop-uri pentru adulţi, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, este permisă cu participarea unui număr de maximum 70 de persoane în interior şi 200 în exterior. Se redeschid locurile de joacă în spaţii închise, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu condiţia ca însoţitorii copiilor să facă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2. Va fi eliminată obligativitatea purtării măştii de protecţie la locurile de muncă în spaţii închise unde îşi desfăşoară activitatea cel mult 5 persoane, cu condiţia ca acestea să fie vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2. Este permisă desfăşurarea activităţii în baruri, cluburi, discoteci, restaurante şi săli de jocuri, în intervalul orar 5:00-24:00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului. De asemenea, creşte gradul de ocupare a spaţiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică de pe litoral până la cel mult 85%. Administratorul poate permite ocuparea unităţii de cazare până la capacitatea maximă, dacă toate persoanele fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2. Funcţionarea sălilor de sport este permisă cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Cum încep cursurile la USAMVB Timișoara și la Universitatea din Craiova? – MozaiQub

Situaţia începerii anului universitar pentru studenţii Universităţii din Craiova rămâne, încă, una neclară, deciziile de organizare şi desfăşurare a cursurilor urmând a fi discutate pe parcursul zilei de astăzi, într-o şedinţă a conducerii

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea de Vest Timișoara? – MozaiQub

Universitatea de Vest din Timișoara îi așteaptă pe studenți în noul an universitar de luni, 27 septembrie. Pentru studenții din cadrul facultăților de la Universitatea de Vest cursurile încep diferit. Unii dintre ei vor merge fizic la cursuri, alții le vor susține online.

MozaiQub

Cum încep cursurile la Universitatea Politehinica Timișoara? – MozaiQub

Universitatea Politehnica Timișoara își deschide porțile pentru studenți luni, 27 septembrie. Creșterea numărului de cazuri la nivelul Timișoarei și noile restricții impuse de autorități i-a făcut pe studenți să se întrebe cum va începe noul an universitar.

Actualitate

Jurnalul Qub – 24 septembrie 2021

Titlurile zilei: Pandemia la zi, Angajații nevaccinați, testați la trei zile, Timișoara într-un program de guvernare participativă, Studenții timișoreni pot primi finanțări pentru deschiderea afacerilor

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru