Noi infectări cu varianta Delta

Dată

Încă două persoane infectate cu varianta Delta a coronavirusului SARS-COV-2 au murit în România. La nivel național, au fost confirmate 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta, în nouă județe din țară. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Ilfov, Argeș și municipiul București. Această tulpină are un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare față de tulpina inițială. Persoanele infectate cu varianta Delta sunt predominant nevaccinate. Vaccinurile actuale administrate în schemă completă sunt eficiente inclusiv pentru această variantă, anunță reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Vaccinul produs de compania Pfizer – BioNTech asigură o protecție într-un procent de 96%, iar AstraZeneca de 92%.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Istoria în prezent – QubArena

Istoria se repetă peste ani, iar moștenirea este cea care stă la baza evoluției. Despre Timișoara capitală și despre istoria presei, vorbim în această seară la QubArena, de la ora 19:00 cu Prof. Dr. Ioan Hațegan – Istoric și cercetător.

Actualitate

Cum ne îngrijim pielea feței – MozaiQub

Preocuparea pentru îngrijirea feței își are originea cu sute de ani în urmă. Simona Andronovici vorbește despre tehnicile de îngrijire la QubConcept, joi de la ora 18:00.

Actualitate

Parc fotovoltaic lângă Covaci – VOX

Consumul de energie electrică al Consiliului Judeţean Timiş şi al instituţiilor subordonate ar putea fi acoperit integral din surse regenerabile.

Actualitate

Ce trebuie să știm despre deviația de sept nazal? – Rețeta compensată

Afecțiunile ORL se pot manifesta prin simptome imperceptibile, moderate sau severe, și pot indica tratament chirurgical și nechirurgical pentru pacienți, în funcție de diagnosticul stabilit de către medicul specialist și de indicațiile de recuperare a funcționalității normale a urechii, a nasului sau a gâtului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru