Noi infectări cu varianta Delta

Dată

Încă două persoane infectate cu varianta Delta a coronavirusului SARS-COV-2 au murit în România. La nivel național, au fost confirmate 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta, în nouă județe din țară. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Ilfov, Argeș și municipiul București. Această tulpină are un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare față de tulpina inițială. Persoanele infectate cu varianta Delta sunt predominant nevaccinate. Vaccinurile actuale administrate în schemă completă sunt eficiente inclusiv pentru această variantă, anunță reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Vaccinul produs de compania Pfizer – BioNTech asigură o protecție într-un procent de 96%, iar AstraZeneca de 92%.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru