Noi echipamente medicale pentru Spitalul „Tudor Vladimirescu”

Dată

Spitalul „Tudor Vladimirescu” din Dobrița, județul Gorj, va avea, din luna decembrie a acestui an, un computer tomograf operațional. Consiliul Județean Gorj a semnat contractul de furnizare, iar firma prestatoare are la dispoziție trei luni pentru amenajarea spațiului în care va funcționa noul CT precum și pentru punerea în funcțiune a echipamentului medical. Vor mai fi livrate, până la jumătatea lunii septembrie, inclusiv șase monitoare pentru funcții vitale precum și 30 de aparate de oxigenoterapie. Computerul tomograf precum și celelalte echipamente medicale sunt achiziționate în cadrul proiectului „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul Spitalului «Tudor Vladimirescu», Județul Gorj”. Valoarea totală a proiectului este de 5,8 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată 100% din Fondul european de dezvoltare regională.

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

MozaiQub

Astrologia, o (pseudo)ştiinţă – MozaiQub

Astrologia este o pseudoștiință conform căreia pozițiile relative ale obiectelor cerești ar putea oferi informații despre personalitatea, relațiile umane și alte probleme legate de viața umană.

MozaiQub

Cinematografia: de la origini la modernitate – MozaiQub

Istoria cinematografiei a început în Franța, în 28 decembrie 1895, dată recunoscută pentru că tocmai atunci a fost prezentat pentru prima dată un film, când Antoine Lumiére, din Lyon, a găzduit, la Paris, un show cu imagini în mișcare.

Vox

24 mai – Ziua limbii bulgare – VOX

La data de 24 mai este celebrată Ziua limbii bulgare. În această zi sunt sărbătoriţi Sfinţii Chiril şi Metodie, creatorii alfabetului chirilic, utilizat pentru scrierea în limba bulgară.

Actualitate

Parcul Copiilor din Timişoara – MozaiQub

Parcul Copiilor “Ion Creangă” din Timişoara este unul dintre cele mai mari şi cele mai frecventate parcuri, atât de cei mici, cât şi de părinţii acestora. Cu o istorie ce datează de aproximativ 160 de ani, parcul a trecut prin mai multe etape până să ajungă la forma la care este astăzi.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru