Mușcăturile de vipere

Dată

În perioada verii, posibilitatea de a fi mușcat de vipere este foarte mare, fiind perioada de împerechere a acestora. Trei sferturi dintre mușcăturile de vipere apar la persoanele care le ating și sunt imprudente. Dacă, însă, sunteți mușcat de către o viperă este important să rămâneți calm, să vă mișcați cât mai puțin pentru a evita răspândirea veninului în corp, să contactați 112, și să așteptați intervenția personalul calificat. Administrarea preventivă a unor antihistaminice poate întârzia acţiunea veninului. Pe perioada verii, fiecare spital îşi actualizează dozele de ser antiviperin pentru că în sezonul estival mușcăturile de șarpe sunt mai des întâlnite. Dozele acestea au o perioadă de valabilitate scurtă, doar 30 de zile, însă nu există o criză în acest moment, cum a fost anul trecut, iar spitalele pot să comande serul şi să-l primească în 24 de ore, a anunțat Dănilă Miloș, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publice Caraș-Severin.

Sursă foto: www.yolkki.ru

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

România nu a intrat în Spațiul Schengen – MozaiQub

România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră în spațiul european de liberă circulație nici de această dată, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE.

Actualitate

Premiera filmului „Phoenix – Povestea”- MozaiQub

Premiera filmului „Phoenix – Povestea” a avut loc la Timișoara, la Cinema Victoria, în prezența unui public numeros.

Actualitate

Casa lui Moș Crăciun – VOX

Casa lui Moș Crăciun s-a deschis în Parcul Central din Dumbrăvița. Cu multă bucurie și emoție, copiii l-au întâmpinat pe Moș Crăciun și s-au bucurat de prezența lui.

Actualitate

Epilepsia- o boală, nu un stigmat – Rețeta Compensată

Epilepsia nu este o raritate în România. De altfel, statisticile arată că nici mai mult, nici mai puţin de jumătate de milion de români sunt afectaţi de această boală a creierului.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru