Mușcăturile de vipere

Dată

În perioada verii, posibilitatea de a fi mușcat de vipere este foarte mare, fiind perioada de împerechere a acestora. Trei sferturi dintre mușcăturile de vipere apar la persoanele care le ating și sunt imprudente. Dacă, însă, sunteți mușcat de către o viperă este important să rămâneți calm, să vă mișcați cât mai puțin pentru a evita răspândirea veninului în corp, să contactați 112, și să așteptați intervenția personalul calificat. Administrarea preventivă a unor antihistaminice poate întârzia acţiunea veninului. Pe perioada verii, fiecare spital îşi actualizează dozele de ser antiviperin pentru că în sezonul estival mușcăturile de șarpe sunt mai des întâlnite. Dozele acestea au o perioadă de valabilitate scurtă, doar 30 de zile, însă nu există o criză în acest moment, cum a fost anul trecut, iar spitalele pot să comande serul şi să-l primească în 24 de ore, a anunțat Dănilă Miloș, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publice Caraș-Severin.

Sursă foto: www.yolkki.ru

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Embargo Fest 2022

A treia ediție Embargo Fest între tradiție, bună organizare, artiști buni, public cald și forțele dezlănțuite ale naturii

Actualitate

Traseu de drumeție la marginea Timișoarei – VOX

„Tărâmul aventurilor” a fost amenajat lângă Timișoara, cel mai mare traseu cu obstacole din țară, cu o lungime de peste 3.000 pași.

Actualitate

Venituri salariale pentru mamele în concediu de maternitate

Mamele aflate in concediu pentru creşterea copilului pot obţine venituri de natură salarială pe perioada concediului cu condiţia ca aceste venituri să nu depăşească 6250 de lei pe an, adica de 5 ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit de legislaţia aplicabilă.

Actualitate

Centru medical la Dudeștii Vechi – VOX

La Dudeștii Vechi are loc astăzi deschiderea oficială a Centrului Medical din localitate, finanțat prin Programul național de dezvoltare locală.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru