Medicamente compensate cu 90% pentru mai mulți pensionari

Dată

Mai mulți pensionari vor putea beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor, după ce Guvernul a decis majorarea plafonului de venituri pentru persoanele eligibile. Măsura se aplică de la 1 ianuarie.
Dacă până acum beneficiau de compensarea cu 90% a medicamentelor de listă pensionarii care încasau o pensie de 1299 de lei, de acum înainte, plafonul este de 1429 lei/lună.
De luna viitoare, punctul de pensie este majorat cu 10%, astfel că măsura a fost luată cu scopul creşterii accesului la medicamentele compensate acordate în ambulatoriu pensionarilor cu venituri mici. Pe de altă parte, o veste proastă vine însă de la Poșta Română. În ianuarie, pensiile vor întârzia două zile, pentru că banii vor fi virați în conturile Poștei abia după 4 ianuarie, așa cum se întâmplă la fiecare început de an, după sărbători. Pensiile vor ajunge la domiciliu între 6 şi 17 ianuarie, iar la ghişeele poştale până în 19 ianuarie, potrivit programului anunțat de Poșta Română.

DISTRIBUIE

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Reclama ta aici

Actualitate

Țigările electronice cu sau fără nicotină, interzise în școli – VOX

Tinerii sub 18 ani nu mai pot cumpăra țigări electronice din magazine, iar vânzătorii au dreptul să le ceară un act de identitate.
Actualitate

„Miercurea alarmelor”, antrenament de alarmare publică – VOX

La nivel național s-a organizat exercițiul de alarmare publică denumit „Miercurea alarmelor” pentru a verifica funcţionarea instalațiilor de alertare a populației în situații de urgență, ...
Emisiuni

Ochiul Beiului – lacul turcoaz care nu îngheață – MozaiQub

În Banat se află un loc de-a dreptul fascinant, ideal pentru o vacanță în mijlocul naturii, departe de aglomerația și aerul poluat din oraș. În ...
Actualitate

Agenda zilei, miercuri, 28.02.2024

Alte
știri