Masca obligatorie în jurul şcolilor din Timişoara şi din judeţ

Dată

Masca de protecţie devine obligatorie, începând de astăzi, pe o rază de 50 de m în jurul unităţilor de învăţământ, conform noilor decizii luate de Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş în cadrul şedinţei de vineri.
Hotărârea a fost aprobată în urma creşterii numărului de cazuri de Covid-19, vineri fiind raportate 313 noi îmbolnăviri, printre care şi 54 de copii confirmaţi pozitiv. Comitetul a mai aprobat vineri şi o altă hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidenţa de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Timiș. Astfel, în localităţile Cenei, Bara, Dumbrava și Denta s-a impus carantina de noapte pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică din cauza depăşirii incidenţei de 4 la mia de locuitori.
În acelaşi timp, în localităţile Moraviţa și Sânandrei, care au trecut de rata de 3 la mie, sunt interzise organizarea de evenimente private, precum nunţi sau botezuri, iar cafenelele şi restaurantele nu vor mai permite accesul în interior. De asemenea, în localităţile Ghizela, Jimbolia, Parta, Dudeștii Noi și Sacalaz se vor aplica măsuri precum limitarea numărului de participanţi la evenimente private, la spectacole sau la activităţile sportive desfăşurate în aer liber.

sursă foto: totuldespremame.ro

DISTRIBUIE

Reclama Ta

Reclama Ta

Reclama Ta

Actualitate

Rusaliile: Semnificație, tradiție și obiceiuri – MozaiQub

Pogorârea Duhului Sfânt sau Rusaliile este sărbătoarea creștină care comemorează pogorârea Sfântului Spirit asupra ucenicilor lui Hristos și se celebrează anual la 50 de zile după Înviere.

Actualitate

Primăria Timișoara lansează un nou concurs pentru ocuparea unor posturi vacante – VOX

Primăria Timișoara organizează un concurs de recrutare, cu proba scrisă în 4 iulie, pentru ocuparea pe durată nedeterminată a 7 funcții publice de execuție vacante din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului orașului.

Actualitate

Are nevoie jurnalismul de legislație proprie?

De ce avem nevoie de legi bune? Despre legea presei vorbesc la Dialogurile Qub, avocat Luminița Țundrea și Corina Gluhovschi, director QUBTV

Actualitate

S-a încheiat prima etapă a proiectului „Unitate în diversitate- basme românești și africane” – VOX

Cultura și educația sunt factori decisivi pentru dezvoltarea unei comunități, iar dialogul dintre cele două poate contribui la combaterea discriminării și creșterea coeziunii sociale.

Alte
știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru